profimedia
StoryEditor

Manželstvo len na oko? Kvôli údajnému milencovi kráľovná Alžbeta neváhala porušiť pravidlá

14.09.2021, 16:30
Kráľovská rodina
Boli spolu až do momentu, kým princ Philip poslednýkrát vydýchol. Napriek tomu je ich vzťah zahalený niekoľkými tajomstvami..

Najstaršia dcéra kráľa Juraja VI. sa s Philipom zoznámila ešte v čase, keď bola malým dievčatkom. Dvojica sa vtedy prvýkrát stretla na svadbe. Zatiaľ čo mal Philip 13 rokov a pomaly sa dostával do puberty, Alžbeta bola nevinným 8-ročným dievčatkom, ktoré sa o chlapov ešte ani zďaleka nezaujímalo. 

Ich cesty sa skrížili o päť rokov neskôr - a budúca kráľovná sa už vtedy údajne na prvý pohľad zamilovala do Philipa. Učarovať mala aj ona jemu a od toho dňa si dvojica vymieňala listy. Stretávanie sa zmenilo na silnú lásku a o dva roky neskôr, keď dovŕšila 20 rokov, ju Philip požiadal o ruku. ,,Naša dcéra si berie muža, ktorého miluje,'' vyjadril sa na adresu svadby vtedajší kráľ a otec Alžbety. 

Ich manželstvo pôsobilo už od prvého okamihu idylicky. Zdalo sa, že manžel kráľovnej Alžbety nemá problém s tým, že po jeho boku stojí silná žena, ktorá nevedie len britskú monarchiu, ale zároveň jej symbolom krajiny. Už po niekoľkých rokoch sa však začali objavovať metúce informácie o tom, že v manželstve dvojice nastala kríza. Po dvoch deťoch, synovi Charlesovi a dcére Anne, mal vzťah kráľovského páru ochladnúť. Philipovi sa nepáčilo, že stratil svoje postavenie a bol stále pod drobnohľadom médií - a v neposlednom rade v spomínanom tieni manželky. 

Aj to bol možno jeden z dôvodov, prečo kráľovná vyslala svojho manžela s ostatnými námorníkmi na plavbu loďou, ktorú Philip ako bývalý námorník tak veľmi miloval. Istý čas bola tak dvojica od seba oddelená - a práve toto obdobie slúžilo ako základ rôznych špekulácií. Tie hovorili jasnou rečou - medzi kráľovnou a jej manželom to škrípe. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:09