Smrť princeznej Diany je dnes pre mnohých záhadouProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Dianina smrť nebola náhoda. Kráľovná Alžbeta svojím vyjadrením šokovala celý svet

28.01.2022, 13:45
Kráľovská rodina
Napriek tomu, že od smrti princeznej ubehlo už takmer 25 rokov, svet na ňu nezabúda, práve naopak.

Písal sa august 1997, keď z rádií a televízii zaznela smutná správa. Princezná Diana, bývalá manželka princa Charlesa, zomrela pri nešťastnej autonehode v Paríži. Celý svet sa zahalil do smútku a do dnešného dňa si mnohí vedia vybaviť moment, kedy sa o tejto udalosti dozvedeli. 

Záhadná autonehoda

Podľa oficiálnej správy narazilo auto do jedného zo stĺpov v parížskom tuneli. Dôvodom mal byť podľa niektorých zdrojov fakt, že vodič mal v sebe určité množstvo alkoholu. Všetci sa však zhodujú na jednom - auto šlo obrovskou rýchlosťou najmä kvôli tomu, aby sa zbavilo paparazzov, ktorí prenasledovali Dianu so svojím vtedajším partnerom Dodim. 

image

Už ako dievčatko sa starala o umierajúcich. Matka kráľovnej Alžbety patrila k najláskavejším členom monarchie

Bolo 0:23, keď nastal náraz, ktorý okamžite usmrtil vodiča, ale aj Dianinho milovaného partnera. O pár sekúnd na to volali okoloidúci okamžite záchranku, zatiaľ čo si paparazzi fotili miesto činu. Aj preto dnes z fotografií miesta, kde Diana prežívala svoje posledné minúty života, mrazí. „Preboha, čo sa stalo,'' zneli jej slová po tom, čo ju záchranari vytiahli spod trosiek auta. Hoc ju okamžite previezli do nemocnice, pomôcť jej už nedokázali. Srdce bolo posunuté z ľavej strany hrudníka na tú pravú a jej pľúcna tepna bola rozrezaná.

Ako prvý sa o nehode dozvedel veľvyslanec, ktorý sa okamžite spojil s kráľovským dvorom. Telefonát zdvihol Charles približne o štvrtej hodine ráno. Bol to práve on, na ktorého padla úloha oznámiť tragickú správu nielen svojim synom, ale aj zvyšnému kráľovskému dvoru. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 08:43