Smrť princeznej Diany je dnes pre mnohých záhadouProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Dianina smrť nebola náhoda. Kráľovná Alžbeta svojím vyjadrením šokovala celý svet

28.01.2022, 13:45
Kráľovská rodina
Napriek tomu, že od smrti princeznej ubehlo už takmer 25 rokov, svet na ňu nezabúda, práve naopak.

Ako prvé o tom pochopiteľne povedal svojej mame. Kráľovná napriek tomu, že Diana už niekoľko mesiacov nepôsobila ako oficiálny člen kráľovskej rodiny, túto informáciu znášala ťažko. Ako uvádza kráľovská biografia Môj manžel a ja, ktorá bola písaná autorkou Ingrid Sewardovou, panovníčku veľmi zarmútila. Sewardová sa pritom radí k autorom, ktorý vykreslili historické udalosti mimoriadne verne a bez bulvárnych informácií. Predpokladá sa, že jej veci do knihy potvrdzovali ľudia zo samotnej britskej monarchie.

Alžbeta svojmu synovi odporučila, aby svojím synom oznámil túto správu až ráno, bez toho, aby ich teraz budil. Postarala sa tiež o to, aby sa v danom čase na kráľovskom dvore nenachádzali žiadne noviny či rádiá, ktoré by mohli chlapcom informáciami o úmrtí ich mamy ublížiť. Po tom všetkom sa kráľovná mala zavrieť do svojej izby a s Charlesom dlhé hodiny neprehovorila ani slovo. 

„Kráľovná bola zmetená a podozrievavá. Jej prvá poznámka po tom, čo jej bola oznámená smrť princeznej bola - niekto musel poškodiť brzdy na aute,'' uvádza sa v kráľovskej knihe, ktorá dodáva, že Alžbeta neverí, že celá udalosť bola len nešťastnou náhodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:02