dreamstime
StoryEditor

Narodeniny dvakrát do roka či šoférovanie bez preukazu. Fakty o kráľovskej rodine, o ktorých ste možno nevedeli

11.12.2021, 12:00
Kráľovská rodina
Členovia kráľovskej rodiny si musia neustále dávať na verejnosti pozor, aby nespravili niečo mimo protokolu. Ak ste si mysleli, že o kráľovskej rodine už viete všetko, tak ste na omyle, pretože ich dejiny a zvyky sú stále väčšou záhadou.

Prvá nevesta s titulom

Kate Middleton ukončila v roku 2005 štúdium dejín umenia na Univerzite St. Andrews. Dokonca aj princ William študoval na rovnakej univerzite. Od spoločnej svadby, ktorá sa konala v roku 2011, sa  zapísala do dejín kráľovskej rodiny. Bola totiž prvou a jedinou kráľovskou nevestou, ktorá získala vysokoškolský titul. Faktom je, že sa dejiny museli pred pár rokmi zmeniť, keďže jej švagriná, Meghan Markle vyštudovala v roku 2003 divadlo a taktiež sa môže chváliť titulom.  

Narodeniny dvakrát do roka

Kráľovná sa narodila 21. apríla. V tento deň oslavuje svoje narodeniny v kruhu svojej rodiny, a teda v súkromí. Avšak oficiálna a aj verejná oslava sa koná v júni. Ceremónia spojená s oficiálnym pochodom na oslavu Kráľovnej nesie názov „Trooping the Colour.“ A prečo sa koná práve v júni? Pretože v Londýne je leto jediným obdobím, kedy neprší a pochod tak môže prebehnúť bez komplikácii.

Randil s jej sestrou

Medzi princom Charlesom a princeznou Dianou je 12-ročný rozdiel. Ako sa teda zoznámili? V roku 1977 sa princ stretával s Lady Sarah Spencerovou, Dianinou sestrou. Keď sa Sarah rozhodla pozvať Charlesa na návštevu, stretol sa tam prvýkrát aj s mladou Dianou.  V ten istý rok pozval Sarah spoločne aj s jej sestrou na oslavu svojich narodenín. Krátko nato sa rozhodol rozísť so Sarah a tú nahradila práve princezná Diana.  

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 23:55