instagram/ johntravolta
StoryEditor

Syn mu zomrel priamo pred očami. Zatiaľ čo John Travolta zažíval žiaľ, ľudia ho za jeho smrť vinili

25.09.2021, 16:30
Celebrity
Jeden z najobľúbenejších hercov má síce skutočne závideniahodnú kariéru, no život plný smutných udalostí... okrem úmrtia milovanej manželky sa musel zmieriť aj s náhlym odchodom syna, ktorého nadovšetko miloval.

Ku kariére herca sa John Travolta nedostal náhodou. Herectvu sa venovala aj jeho mama, a tak bola hlavná hviezda Pomády presvedčená o tom, že namiesto školského vzdelávania skúsi vzdelávanie neformálne - a to práve na divadelných doskách, na ktorých sa John cítil najlepšie. Aj keď na to prodispozície rozhodne mal, zrejme nikto nečakal, že mladý Travolta už za krátky čas dobyje divadelné dosky a neskôr aj filmové plátna. Úlohy na prestížnom Broadwayi, stvárnenie spomínaného Dannyho z Pomády či film Pulp Fiction boli len zlomky toho, čo sa talentovanému mladíkovi podarilo počas kariéry dosiahnuť. 

Napriek svojej sláve nepatril John k prelietavým hercom, práve naopak. V roku 1991 si zobral za manželku svoju hereckú kolegyňu Kelly Preston, s ktorou vydržal až do konca jej života. Dvojicu nezlomili ani ťažké životné skúšky, ktoré im osud nadelil. Či už to boli klasické hádky, alebo rakovina, s ktorou Kelly bojovala do posledného okamihu, manželia pri sebe stáli v dobrom aj v zlom. Aj počas najhoršieho momentu, ktorý sa odohral už krátko po narodení ich prvého syna.

Už pár mesiacov po tom, čo sa dvojici narodil prvý syn, Jett Travolta, herec priznal, že chlapček nie je úplne v poriadku, práve naopak. Lekári mu totiž diagnostikovali Kawasakiho syndróm, ku ktorému sa pridružil autizmus a neskôr aj astmatické a epileptické záchvaty. Slávni rodičia sa pre svojho synčeka snažili urobiť prvé a posledné a okrem desiatky odborníkov, ktorých navštívili, sa Jettovi, ku ktorému pribudla neskôr aj sestra, snažili dopriať čo najlepší život. Rodina spolu navštevovala obľúbené destinácie pre deti, zážitkové exkurzie, dovolenky na slnečných pobrežiach... až do momentu, kým sa na jednej z nich neodohralo obrovské nešťastie. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 22:06