V súťaži krásy sa nehodnotí len vzhľad, ale správanie či inteligencia.IG/ Sonja Kopcanova
StoryEditor

Pekná žena nemusí byť aj sebavedomá: Druhá vicemiss vysvetlila, čo pre ňu znamená skutočná krása

24.10.2024, 16:00
Celebrity

Ak niekto tvrdí, že krása je len o výzore, nehovorí pravdu. V dnešnej dobe už pomaličky dospievame k názoru, že krása je pomerne komplexným balíčkom. Rovnako to vníma aj osoba, ktorá o tejto sfére rozhodne má čo povedať. Druhá vicemiss Slovensko 2023, Sonja Kopčanová (24), si vo svete krásy prešla rôznymi obdobiami. Dnes má pre toto slovo jasnú definíciu a vie aj to, že byť peknou je niečo celkom iné ako byť sebavedomou.

Sonju Kopčanovú v mediálnom svete poznáme ako šikovnú, usmiatu a najmä krásnu dámu. Zúčastnila sa najznámejšej súťaže krásy a niet pochýb o tom, že svoje ocenenie si rozhodne zaslúžila. Sama si vo svojom živote prešla niekoľkými obdobiami. Na vlastné telo nazerala skutočne z mnohých pohľadov a jej prístupy k nemu neboli vždy pozitívne.

Miss vyžaduje komplexnosť

Súťaže sa zúčastnila len minulý rok. Dnes s hrdosťou tvrdí, že takúto možnosť nedostane každý a ona si ju mimoriadne váži. Je si vedomá toho, že vôbec účasť na takejto akcii si vyžaduje veľkú dávku odvahy a nielen vyhovujúce vzhľadové, ale aj povahové črty.

,,Na miss musíte byť komplexný balíček: To musí celé ladiť dokopy. Musíš sa vedieť správať, byť inteligentná. Na celosvetovú súťaž ťa nemôžu vybrať, ak by si nebola života schopná žena.“

Klišé je tá najväčšia pravda

Dnes sa snaží ovplyvňovať ľudí na sociálnych sieťach a ukazuje im, čo skutočná krása znamená. Sonja už dávno vie, že toto slovo neopisuje len náš výzor. Je presvedčená, že krása je o vyžarovaní, energii, správaní či o činoch, ktoré denne konáme.

,,Slovo pekná vnímam ako niečo vizuálne. Ale keď mi niekto povie krásna, vnímam to ako krásna bytosť. Tam ide aj o energiu, to je tá krása. Keď ďalej spoznáš toho človeka, sú tam jeho hodnoty, to aké má srdce. Tieto klišé veci sú najväčšie pravdy,“ povedala sympatická hnedovláska v podcaste Socky.

Bývalá vicemiss má taktiež skúsenosti s rôznou úrovňou jej sebavedomia. Celé Slovensko ju vníma ako nádhernú ženu, ako to však vníma ona vo svojom vnútri?

Krása nerovná sa sebavedomie

Sebavedomie a krása je podľa jej názoru niečo úplne iné. Sama prežila obdobie, kedy sa síce z vonkajšej stránky cítila pohľadne, avšak vnútri prežívala celkom iné pocity. Bola zničená, frustrovaná a smutná. A takto by to podľa nej vyzerať rozhodne nemalo. Stretla taktiež mnohé ženy, ktoré považuje za pekné. Napriek ich výzoru však s nimi nijaká energia neprišla, preto o spomínanej kráse už hovoriť nemôžeme.

Dnes sa vidí celkom inak. Po dlhodobej práci si myslí, že sa jej konečne darí byť skutočne a úprimne, sebavedomou!

,,Musíš si uvedomovať kto si. Samozrejme, mení sa to časom. Sebavedomá žena si je vedomá svojich kvalít a je svoja. Neznamená to, že je ako ktokoľvek iný, je jednoducho autentická,“  povedala Sonja s tým, že dnes si uvedomuje svoju krásu nie len kvôli vizuálu. Uvedomuje si ju kvôli tomu, že si váži svoje schopnosti či predsavzatia, ktoré dodržala. Je si vedomá svojej cesty a na margo toho sa dokáže vnímať ako krásna a sebavedomá žena. Stojí za tým, že sebavedomie je proces a súvisí s ním napríklad aj to, že poznáme svoje silné aj slabé stránky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. október 2024 16:02