Sean Combs s Cassie Ventura v roku 2017.Profimedia - Paparazzi
StoryEditor

Uniklo video, na ktorom raper Diddy v hoteli bije a kope do expriateľky. Hrozí mu doživotie

16.10.2024, 10:27
Celebrity

Americký raper Sean Combs alias P. Diddy (54) je obvinený z vydieračského sprisahania, obchodovania s ľuďmi a ich pašovania za účelom prostitúcie. Podľa prokuratúry využíval svoje podnikateľské impérium vrátane nahrávacej spoločnosti Bad Boy Entertainment a okrem iného lákal ženy na drogy ako ketamín alebo extázu a finančné zabezpečenie. Sľuboval im vzťah alebo kariéru. Veľakrát divoké sexuálne večierky si potom tajne nahrával. Zábery si uchovával ako „poistku“, že ženy budú mlčať. Svedkov aktov potom podľa prokuratúry zastrašoval.

Termín súdneho procesu so Seanom „Diddym“ Combsom, v ktorom raper čelí viac ako stovke obvinení zo sexuálneho násilia, znásilnenia, sexuálneho vykorisťovania, obchodovania s ľuďmi, únosu i vydierania, sa odohrá 5. mája 2025. Už dvakrát neúspešne žiadal o prepustenie na kauciu 50 miliónov dolárov. Naďalej zostáva vo väzbe. Pokiaľ ho súd uzná vinným, hrozí mu až doživotný trest.

Pätnásť rokov až doživotie

Pokiaľ rapera federálny súd uzná vinným, hrozí mu najmenej pätnásť rokov väzenia až doživotia. Asistentka prokurátora Emily Johnsonová sa ohradila proti tvrdeniu obhajoby počas Combsovho prvého vystúpenia pred sudcom federálneho súdu v Manhattane. Nesúhlasila s argumentom obhajcov, že je chyba, že uniklo video, na ktorom raper na hotelovej chodbe v Los Angeles v roku 2016 bije a kope svoju vtedajšiu priateľku, speváčku Cassandru „Cassie“ Venturu.

image

Sean Combs s Cassie Ventura v roku 2017.

Profimedia - Paparazzi

VIDEO Z HOTELA DOKAZUJE JEHO NÁSILNÍCKE SPRÁVANIE

image

Video z hotelovej chodby.

youtube

Právnici Combsa uviedli, že zverejnenie videa a únik ďalších materiálov voči muzikantovi viedlo k poškodzujúcej, silne predpojatej predprocesnej publicite, ktorá môže ovplyvniť porotu a zbaviť rapera práva na spravodlivý proces. Johnsonová označila toto tvrdenie za neopodstatnené. "Žiadny z týchto uniknutých materiálov nepochádza zo strany členov tímu žalobcov, zverejnila ho televízna stanica CNN," asistentka prokurátora.

Video z hotelového útoku zodpovedá obvineniam, ktoré Cassandra Ventura uviedla v žalobe, podanej proti raperovi v novembri 2023. V tej sa okrem iného píše, že ju Combs niekoľko rokov sexuálne zneužíval a bola opakovane vystavená jeho fyzickým aj psychickým útokom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. október 2024 11:44