Jakub a Sarah Spoločne zaspomínali na ich obľúbenú profesorku, pani Emíliu Vašáryovú.profimedia
StoryEditor

Jablonský a Arato o svojej učiteľke Vášaryovej: Kázala toľko nekoketovať a Jakuba prekukla, natreli ďalšie pikošky!

09.10.2024, 14:20
Celebrity

Na študentské časy mnoho ľudí nespomína rado. Väčšine ľudí sa do nich vracať rozhodne nechce a sú radi, že sú od povinností čo najďalej. Nájdu sa však aj takí, ktorí svoju školu zbožňovali a do dnes na ňu nedajú dopustiť. Jednými z nich sú aj mladí herci, Jakub Jablonský (28) a Sarah Arató (30). Spoločne zaspomínali na ich obľúbenú profesorku, pani Emíliu Vašáryovú (82). Tvrdia, že hodiny s ňou patrili rozhodne medzi tie najlepšie. Často krát ich však vedela aj prekuknúť a poriadne prísne upozorniť!

Jakub Jablonský aj Sarah Arató patria medzi generáciu talentovaných a úspešných mladých hercov. Aktuálne sa obaja objavujú v populárnom seriáli Dunaj, k vašim službám. Obaja sa môžu chváliť tým, že herectvo ich vyučovala divadelná diva, Emília Vašáryová. Niet pochýb o tom, že si od nej zobrali tisíce skúseností a naučila ich všetko, čo bolo v jej silách.

Prísna, láskavá, zábavná

Dvojica sa na ich profesorku pozerá s obrovským rešpektom. Uvedomujú si jej talent a dôstojnosť, preto o nej hovorili s maximálnou úctou. Podľa ich slov bola herečka na výučbe prísna, láskavá, ľudská a do určitej miery aj tolerantná. Zhodli sa na tom, že ich vedela vždy výborne zabaviť a taktiež na tom, že na ich hodiny chodila sto percentne pripravená.

Už žiadne koketovanie

Sarah účikuje v divadle Astorka a aj v Slovenskom národnom divadle. Často ju vidieť aj na televíznych obrazovkách, o jej kvalitách rozhodne nemôžeme pochybovať. Talentovaná umelkyňa priznala, že jej obľúbená profesorka ju vždy vedela odhaliť. Niekedy to sama nechcela priznať, avšak Emília presne vedela čo sa na javisku smie a čo nie.

,,Mne povedala: Nemusíš tak koketovať. Ona vedela vždy odhaliť naše tajné zbrane, tie perličky, ktoré sme si zo života priniesli,“ povedala s úsmevom Sarah.

Pozor na ego

Jakubovi sa aktuálne taktiež perfektne darí. Účinkuje v televíznych seriáloch, divadlách a dokonca sa mu podarilo stať aj kráľom tanečného parketu, v šou Let´s Dance. Na štúdium s Vašáryovou spomína taktiež veľmi pozitívne. On síce na javisku nekoketoval, avšak mal problém s niečím iným.

,,Ona vedela tak rypnúť do živého, vždy to trafilo rovno ego. Ja som sa tomu veľa spieral, potom som pochopil, že nám chcela len dobre a odbúravala to naše ego. Mne osobne to aj v živote veľmi pomohlo, vymazala to nezdravé ego, postupne a s láskou,“ opísal svoje skúsenosti Jakub.

Herci, rovnako ako všetci študenti, nie vždy sa na hodiny pripravili poctivo. Priznávajú, že pár krát sa stalo, že neboli sto percentní. Uznávaná pani Vašáryová ich však za každých okolností prekukla a s nepripravenými študentmi odmietala pracovať. Jakub so Sarah sa zhodli na tom, že najväčšia hanba pre nich bola, keď ich vrátila naspäť sadnúť si. Uvedomovali si, že je tu pre nich a venuje im svoj čas. Preto sa vždy snažili na sebe pracovať a hodiny samozrejme nezanedbávali.

Dočkali sa aj pochvaly

Napriek tomu, že bola na všetkých značne prísna, vedela svojich študentov aj pochváliť. Aj keď to prišlo až po doštudovaní.

,,Až po škole, keď sa začali diať nejaké veci. Ona je čarovná v tom, že keď ju stretneme tak vie čo robíme, má prehľad a vie nás pochváliť,“ povedal spokojne Jakub, ktorého Sarah okamžite doplnila jej skúsenosťami,  ,,Robíš to dobre, stálo to za to, vidím to ovocie -  občas nám zatelefonuje. To o pedagógovi vypovedá najviac, že vám po rokoch zavolá,“ dodala.

Som presvedčená o tom, že študenti na svoju profesorku spomínajú s veľkou vďačnosťou, pokorou a aj s láskou. Taktiež verím, že aj ona sa rovnako pozerá na nich. A v takomto prípade je všetko presne tak, ako byť má!

j

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:18