Jaromír Soukup po bitke.Archiv MAFRA
StoryEditor

FOTO: Na totálku dobitý Soukup sa ukázal na verejnosti. Opuchy, modriny a zlomený nos

01.10.2024, 13:24
Celebrity

Nedávna bitka medzi mužmi Agáty Hanychovej má dohru. Jej bývalý partner Jaromír Soukup sa teraz ukázal, ako ho aktuálny manžel Dopita zmlátil. Mediálny magnát Jaromír Soukup teraz prišiel o zbraň. Je vraj nebezpečný. Po boku má však vychýrenú advokátku.

Jaromír Soukup vo štvrtok prišiel o zbraň. Zabavila mu ju polícia, ktorá si pre ňu prišla k nemu domov. Stalo sa tak po incidente kedy sa do seba pustili rivali Jaromír Soukup a Miroslav Dopita.

Agáta Hanychová opakovane tvrdí, že má strach o život, že expriateľ ju chcel napadnúť, zatiaľ čo Soukup hovorí, že celé to na neho bolo narafičené v snahe ho ukázať ako agresora a pripraviť ho vďaka tomu o dcéru. A k tomu sa dušuje, že to on bol vyprovokovaný a napadnutý. Naznačujú snáď strážcovia zákona svojim posledným krokom, že podnikateľovi neveria a po bitke ho považujú za nebezpečného?

image

Hanychová je dôvod prečo sa muži pobili.

Profimedia - Standardis

„Ak by dotyčný zbraň po podobnej potýčke z preventívnych dôvodov odovzdal sám, tak by sa mu to dalo pripísať k dobru. To, že si pre ňu polícia prišla, môže mať však mnoho dôvodov a rozhodne to neznamená, že si je stopercentne istá, že dotyčný je v prešetrovanom prípade jednoznačným vinníkom,“ povedal eXtra.cz známy pražský advokát Jakub Drábek. „K zabaveniu zbrane dochádza veľmi často vo chvíli, keď je obyčajné podozrenie z možného spáchania trestného činu. Potom sa zabavuje zbraň aj zbrojný preukaz. Policajti v takýchto prípadoch posudzujú aj takzvanú stratu spoľahlivosti držiteľa zbrane. V momente, keď sa dvaja muži v kalibru pobijú, bohviečo na seba pokrikujú, pričom čisto teoreticky tam od jedného pokojne k druhému mohlo znieť aj vyhrážanie, tak nie je vôbec iná cesta ako zabaviť zbrane u aktérov prípadu. A preto by som odovzdanie zbrane nejako nevychvaľoval, nejde o žiadne hrdinstvo. Dotyčný ani nemal inú možnosť,“ upozorňuje.

Podľa odborníka je pravdepodobné ak by mal aj Dopita v držaní nejakú zbraň, tiež mu ju odoberú. Vždy však záleží na detailoch prípadu.

image

Hanychová s manželom Miroslavom Dopitom.

Archiv MAFRA

Podľa právnika môže mať Soukup so zbraňou problém aj v prípade, ak by z vyšetrovania vo finále vyšiel s čistým štítom. „Aj keby mu nebola preukázaná vina, môže mať problém presvedčiť policajný orgán, aby mu zbraň a zbrojný preukaz vrátili. Je totiž veľký rozdiel medzi tým byť vyložene nevinný alebo tým, že je iba nedostatok dôkazov. Poznám prípad, keď muži po uplynutí podmienky trvalo ešte ďalších päť rokov, kým to vyhodnotili tak, že sa takzvane osvedčil a získal zbraň späť,“ zhodnotil.

Eso

Aj tentokrát po boku biznismena stála jeho právnička Lenka Radoňová, ktorá ho zastupuje aj v súde o dcéru Rozárku, ktorú má s Hanychovou. Ide naozaj o renomovanú právničku. V boji o dieťa zastupovala napríklad Tomáša Plekanca proti Lucii Vondráčkovej, miliardára Martina Shenara proti Ane Geislerovej alebo Michala Hrdličku proti expartnerke Lucii Borhyovej. A všetci spomínaní vyhrali striedavú starostlivosť.

ANKETA
Prekvapila vás bitka týchto dvoch rivalov?

V GALÉRII NÁJDETE, AKO VYZERÁ SOUKUP PO BITKE DNES

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:46