Matúš úprimne priznal, aký moment bol pre neho ten najhorší.Profimedia
StoryEditor

Nízlovej ex Yael o liečení: Predávkoval sa takmer na smrť. Takto vyzeral najhorší moment jeho života

04.09.2024, 15:13
Celebrity

So závislosťami a psychickými problémami v dnešnej dobe zápasí mnoho ľudí. Jedným z nich je aj slovenský spevák Matúš Kolárovský alias Yael (23). Pred pár mesiacmi sa vrátil z liečenia, na ktorom kvôli svojej závislosti strávil tri mesiace. Dni, ktoré na vlastnej koži zažil, boli podľa neho neuveriteľne náročné. Počas najhoršieho momentu plakal, triasol sa a pociťoval obrovskú hanbu či strach. Prezradil, ako vyzeral jeho bežný deň na liečení. Sám tvrdí, že toto by neprial naozaj nikomu.

Matúš Kolárovský, alebo ako ho všetci poznáme Yael, je sympatický mladý spevák, influencer a otec. Za sebou má však poriadne náročné obdobie. Je o ňom známe, že absolvoval liečenie, pretože bol závislý od alkoholu a drog. Najväčšou oporou mu nepochybne bola jeho partnerka, Veronika Nízlová. Verejnosť ju pozná ako jednu z Twiinsiek. Spolu s Matúšom majú malú dcérku Neu.

Každý deň je úspech

Známy a talentovaný spevák je už z liečenia naspäť doma. Má za sebou náročné dni, dnes však môže byť na seba pyšný, že mu podarilo ich prekonať. Avšak hovorí sa, že zo závislosti sa človek nikdy tak úplne nedostane. Matúš tieto slová potvrdzuje.

,, Každý deň je pre mňa úspech, že som triezvy. Idem ďalej a ďalej.  Je prirodzené, že človek nemá všetky dni dobré. Závislosťou si úplne nevieme prejsť, je tu navždy. Naučil som sa s ňou pracovať do takej miery, že som čistý. Už to bude pol roka. To, že som závislý, som si uvedomil až na liečení,“ povedal spevák v šou Socky na Európe 2.

Dostal sa do začarovaného kruhu

To, že je človek závislý od nejakej látky si neuvedomí hneď. Nejaký čas to trvá a ľudské reakcie sú absolútne rôzne. Matúš otvorene priznal, že jeho problém začínal tým, že napríklad klasickú únavu okamžite riešil drogami a alkoholom. Tvrdí, že toho skúsil naozaj veľa, nebojí sa povedať, že takmer každú dostupnú drogu. Mnoho ľudí sa ho pýta, ako sa jeho závislosť prejavila alebo ako si uvedomil, že už na tom nie je dobre. Nebojí sa a na rovinu odpovedá.

,,Ako náhle myseľ nie je dostatočne silná a ty ju oslabíš alkoholom, dostaneš sa do istého kruhu. Potom si tú drogu kúpiš zasa. Raz sa opiješ na nejakej párty a hneď budeš tú drogu chcieť. Vždy, keď do toho padneš ešte raz, padneš ešte hlbšie. Si potom brutálne nenásytný. Zobudil som sa a pokračoval som ďalej. Ja som si nevedel pomôcť sám,“ povedal spevák s tým, že jeho abstinenčné príznaky sa prejavovali triaškou, zvracaním a neúnosnými myšlienkami. Hanbil sa za seba, pociťoval strach, sklamanie a úzkosť.

Zabudnite na oddych, celý deň pracoval

Yael v rozhovore otvorene opísal aj to, ako vyzerali jeho liečebné dni. Mnoho ľudí si možno predstavuje, že pobyt v takomto zariadení je len o ležaní a pripútaní na jedno konkrétne miesto. Spevák toto tvrdenie vyvracia. Tvrdí, že na liečení to vyzerá presne naopak.

,,Stále sme tam museli niečo robiť, každý tam dostal nejakú prácu. Bol tam zákaz ľahnúť si počas dňa, zákaz mať zavreté dvere. Televízia bola tiež zakázaná, mohli sme pozerať iba ak sme sa správali dobre. Vždy sme ale museli hlásiť, čo pozeráme. Bolo to psycho, káva tam bola zakázaná. Niektorí ľudia ju dokonca vymieňali za lieky. Mali sme povolené len fajčiť. To neovplyvňuje nervovú sústavu tak, že by som vedel padnúť do tej závislosti. Nič iné pre mňa neprichádza do úvahy,“ dodal šikovný umelec.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 00:12