Po boku Milana Ondríka si zahral známy biznismen Igor Rattaj.archív
StoryEditor

Neuveríte, ktorý pracháč si strihol úlohu po boku Ondríka. Dostal sa k nej protekčne?

21.08.2024, 14:00
Celebrity

Aktuálne v kinách beží film Miki, ktorý je voľne inšpirovaný životom bývalého bossa podsvetia Mikuláša Černáka (57). Ten dostal za svoje činy doživotie. Aktuálne si odpykáva dvadsaťšesť rokov. Hlavnú úlohu, rodáka z Telgrádu hrá Milan Ondrík (44). Jeho pravú ruku stvárňuje skvelý herec Dušan Cinkota (53). Ako brat Mikiho sa ukázal Michal Kubovčík (44). Do filmu prekvapivo vstúpi, ako právnik chýrny finančník, o ktorom je známe, že herectvo je jeho vášeň a rád sa postaví na divadelné dosky i pred kameru.

Známy finančník zo skupiny prezývanej aj žraloci, Igor Rattaj sa nečakane ukázal v gangsterskom filme. Biznismen z J&T, ktorý zastrešuje lyžiarske strediská, skočil po úlohe právnika, a tak sa objavil na plátne dlho očakávanej snímky Miki. Diváci v sále ostali mierne zaskočení, že medzi "áčkovými" umelcami sa objavil podnikateľ s vášňou pre herectvo. Už ako mladík hral Igor Rattaj amatérske divadlo s kamarátmi, medzi ktorými nechýbal dnes už známy moderátor Marcel Forgáč, neskôr vystupoval v komparze rôznych projektov vrátane televíznej ságy z roku 1991 Štúrovci.

Najprv sa objavoval vo filmoch, ktoré točila televízia Joj. Tá je priamo napojená na J&T a tak pre neho nebolo ťažké v domovskej firme si ukázať na rolu akú si chcel siahnuť. 

Divoké začiatky a bol odhodlený

Prvý raz na seba Igor Rattaj upozornil v roku 2010, keď vo filme Román pre mužov vstúpil do hotelovej izby a predniesol dnes už historické slová: „A nie je to trochu unáhlené?"

Zvláda klapku aj oponu

Pred kamerami sa začal cítiť dobre, preto sa rozhodol pred niekoľkými rokmi opäť presedlať na divadlo. Na doskách sa pravidelne objavoval v divadle La Komika. Ako už názov napovedá, ich hry, ktoré sa venujú najmä komédii a ironickým spôsobom spracúvajú rôzne témy aktuálneho spoločenského diania. 

Teraz mu do lona spadla ponuka, ktorá sa neodmieta. Úlohu právnika v celovečernom trileri Miki, Igor Rattaj zrejme dlho nezvažoval. Aj keď panujú rôzne názory či je snímka adorovanie vraha, alebo iba podaný príbeh čiernym humorom ide nepochybne na Rattajovom konte o prestížny zárez do jeho umeleckého "cévečka". 

Film nie je hlboká sonda do hlavy niekoľkonásobného vraha, ktorý berie aj vraždy na objednávku ako na páse. Sériu pretínajú najmä na straty niektorých kumpánov, kedy sa mení nálada skôr na smutnú. Ale stačí pár minút a režisér Jakub Kroner už preladí strunu na čiernohumornú a mafoši sa snažia elegantne v skrini presunúť telo cez centrum mesta za denného svetla a padne veta pre okoloidúcu: „Sťahujeme kamaráta.“ Tu sa natíska otázka, či sa nedostaneme do fázy, kde Mikimu ako hrdinovi fandíme a nedrukujeme vlastne zabijakovi. Po vzhliadnutí si každý spraví nepochybne svoj názor. 

Igor Rattaj sa pre nás vyjadril, ako sa k úlohe dostal.

Čítajte ďalej

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. september 2024 13:13