Film Miki je dlhodobo jedným z najočakávanejších.Joseph Marčinský/PubRes
StoryEditor

Milanovi Ondríkovi postava Černáka prerástla cez hlavu. Rodina sa sťažuje, vraj už to nie je ich Milanko!

08.08.2024, 12:00
Celebrity

Jeden z najočakávanejších filmov tohto roka, pomaly ale isto mieri do kín! Film Miki bude mať premiéru budúci týždeň. Hlavnú úlohu v snímke o mafiánskom bossovi stvárňuje talentovaný Milan Ondrík (44), ktorý svoju prácu vykonáva skutočne svedomito. Kvôli roli musel obetovať veľa. Za posledné obdobie si jeho výrazné zmeny správania všimla aj jeho rodina. Tvrdia, že už to viac nie je ich Milanko!

Milan Ondrík je talentovaný slovenský herec, ktorý sa na televíznych obrazovkách, ale aj na divadelných doskách, objavuje veľmi často. Ľudia ho milujú kvôli jeho prejavu, talentu, charizme a samozrejme, šarmu. Tento rok sa zhostil veľkej príležitosti. Zahral si totižto v dlho očakávanom mafiánskom filme, Miki. Snímka nás vtiahne do temných deväťdesiatych rokov a prezradí nám viac o slovenskom mafiánskom podsvetí. Podľa slov samotného herca bude tento film prelomový! Či má skutočne pravdu sa dozvieme už o pár dní.

Toto ešte nikdy nehral

Umelci sa vo svojom povolaní stretávajú s rôznymi výzvami. Či už hovoríme o zvládaní náročných emócií, ich uveriteľnom prevedení a stvárnení či o fyzických zmenách, rozhodne sa nenudia. Rovnako to hodnotí aj šikovný Milan, ktorý práve kvôli tejto úlohe musel veľa zmeniť.

„V prvom rade, ja som v živote nehral postavu alebo nejakého človeka, ktorý je živý, preto som si kládol otázku, akým spôsobom ho stvárniť, či mám robiť kópiu alebo sa začať na neho podobať? Tak som si vytvoril vnútorný vlastný charakter, ktorý mi predurčil scenár Mira Šifru, ale samozrejme, že som chcel zachovať nejaké prvky a nejaké podobnosti, či vizuálne alebo jeho charakteristické črty pre ráznosť, spravodlivosť a nebezpečenstvo…“ povedal úprimne Ondrík.

Rešpekt bol skutočný

Okrem emočnej výzvy si na vlastnej koži zažil aj tú fyzickú. Herec musel kvôli postave výrazne pribrať. Na prvý pohľad to možno vyzerá jednoducho, avšak opak je pravdou. Nabratie váhy bolo pre neho poriadne náročné.

„Priberanie je omnoho zložitejšie. Vedel som, že musím nabrať nejaké kilá, pretože v tom období som bol trošku vychrtlý a vedel som, že tá postava by mala byť viac nahodená, aby svalstvom presne pre ten fyzický dojem pripomínala postavu, ktorú stvárňujem. Nebolo to jednoduché, pretože nemám návyky v jedení a som zvyknutý posilovať s vlastnou váhou a zrazu som musel dvíhať železá.“

Ďalej dodal aj to, že rešpekt sa nevybuduje sám od seba. Nejakú dobu to trvá a on na tom poctivo pracoval.  „To, aby som sa nehral na to, že vzbudzujem rešpekt  v rôznych situáciách, ale naozaj rešpekt v sebe nejakým spôsobom mal a držal si ho na pľaci“. Už pri prvom pohľade na Milana je zrejmé, že nejaký ten prirodzený rešpekt z neho určite vyžaruje. Možno práve to je dôvodom toho, že slávnu úlohu si zahrá práve on.

Ovplyvnilo to jeho súkromie

Niet pochýb o tom, že takéto ťažké postavy si jednotlivci prenášajú aj do svojho súkromia. Musí byť naozaj náročné oddeliť prácu od vlastných záležitostí. Nie vždy sa to darilo ani skúsenému Ondríkovi. Jeho rodina si dokonca v poslednej dobe sťažovala.

„Upozornili ma moji blízki, že som trošku iný ako ten Milanko, ale neprikladal som tomu takú veľkú váhu. Bolo to možno viac o mĺkvosti, ráznosti a prísnosti, ale bolo to asi v tom, že som myslel na scény, ktoré ma čakajú a nosil som si to stále v hlave,“ priznal sa slovenský herec.

Ďalej Ondrík poznamenal aj to, ako na takéto upozornenia reagoval. Na prvý pohľad si svoju posadnutosť touto postavou samozrejme neuvedomil. Pravdepodobne sa odmerane správal aj doma a neustále premýšľal nad niekým, koho na kamerách stvárňuje.

,,Bol som taký aj doma. Upozornila ma na to moja Zuzka. Že ona sa už teší, keď sa to skončí, pretože mi to presahuje do súkromia. Ja som si to neuvedomoval, ale veľmi neadekvátne som jej na to zareagoval, že mi do očí povedala pravdu, a uvedomil som si to. To obdobie som však miloval. Tešil som sa na každý záber a akciu. Hral som sa ako malý chlapec, ako banda, čo sa napríklad rada hrá so zbraňami. Bol som zvedavý, kam to až pôjde,“ dodal Milan.

Sme presvedčení o tom, že hercove odhodlanie a vytrvalosť, z filmu budeme cítiť. Do premiéry zostáva už len niekoľko dní. Po nej sa uvidí, či sú jeho slová o veľkolepej snímke pravdivé.

ANKETA
Chystáte sa na film Miki do kina?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 04:44