Milan Ondrík vo filme Otec, ktorý príde do kín.terezanvotova.com
StoryEditor

Ondrík stvárnil najťažšiu životnú rolu. Film inšpirovaný jednou z najväčších tragédii mu vháňal slzy do očí

26.07.2024, 08:00
Celebrity

Horúce leto je v plnom prúde a aj preto média neustále apelujú na rodičov, aby nezabudli v aute nie len na svoje deti, ale aj štvornohých miláčikov. Takéto tragédie vôbec nie sú ojedinelé a rodičia vo svojej bežnej každodennej rutine urobia niečo, čo ich prenasleduje celý život. Taký bol aj osud Jozefa (†58) a jeho dcéry Kristínky (†2).

Prijať hereckú rolu vo filme, ktorý poukazuje na jednu z najväčších tragédii nebolo jednoduché. Milan Ondrík to zobral ako výzvu, no niektoré scény dokonca aj skúseného herca poriadne potrápili.

Každodenné tragédie

Pozná to každý z vás. Veci, ktoré denne vykonávate sa pre vás stávajú takou rutinou, že ich robíte automaticky a bez toho, aby ste nad nimi vôbec rozmýšľali. Presne ako pán Jozef, ktorý zabudol v osudný deň svoju dcéru Kristínku v aute namiesto toho, aby ju odviezol do škôlky. Na jeho hlavu sa vznieslo množstvo kritiky, no aj napriek tomu, že bol tento jeho neúmyselný čin neodpustiteľný, predsa len by pri súdení nemala chýbať aj istá dávka empatie. Povedať, že vám by sa niečo také nemohlo stať je až príliš trúfalé.

Najťažšia rola

Tragédia sa stala inšpiráciou aj pre talentovanú režisérku Terezu Nvotovú (36). Film z názvom Otec má divákom priniesť podľa jej slov nový pohľad na takéto tragédie. Vidieť úplne bežný deň, bežného človeka, ktorému sa v sekunde zmení celý život: „Stále som myslela na to, ako sa to mohlo stať. Na ten úplne bežný deň, ktorý sa zmení v nočnú moru. A potom mi napadlo urobiť to úplne inak. Nerozprávať to tak, ako je vo filmoch bežné, nestrihať, ale v kontinuálnom zábere vojsť do hlavnej postavy otca, a prežiť to spolu s ním. Chcem tak diváka vyviesť z normy a dať mu zážitok, ktorý mu možno otvorí srdce.“ Hlavnú úlohu vo filme stvárňuje skúsený herec Milan Ondrík. Prijal ju aj napriek tomu že vedel, že natáčanie niektorých scén bude veľmi náročné. Aj on pre Nový čas povedal niečo viac o svojich dojmoch: „Pamätám si to obdobie, keď sa to stalo. Zaujímal ma moment, keď ľudia útočili na otca, ktorému sa to stalo. Priali mu najväčšiu nenávisť a trest. Ale väčší trest ako on už nemôže človek dostať! Hrozne som chcel vypovedať ten príbeh napriek tomu, že som sa netešil na konkrétne situácie,“ povedal pre novycas.sk.

image

Milan Ondrík 

Profimedia - Standardis

Opäť sa to stalo

Prípad Kristínky však ani zďaleka nie je ojedinelý. Podobné tragédie sa stávajú úplne bežne a žiaľ, aj pred pár dňami prišlo na Slovensku o život práve takýmto spôsobom ďalšie malé dievčatko, ktoré bolo zatvorené v rozhorúčenom aute.

image

Polícia SR zverejnila, ako rýchlo stúpa v aute teplota.

fb/políciasr
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 09:00