Milan OndríkInstagram/Milan Ondrik
StoryEditor

Maniere Milana Ondríka na nakrúcaní. Neželal si aby na neho komparzisti prehovorili!

24.05.2024, 11:20
Celebrity

Mafiáni, klamstvá a krutosť. Tieto slová vystihujú nový slovenský film, ktorý si od leta budeme môcť pozrieť kinách. Hovoríme o filme Miki, kde hlavnú rolu stvárnil talentovaný herec Milan Ondrík (44). Čo sa dialo vo filmovom zákulisí? Herec kvôli postave chudol a priberal. Dokonca komparzisti mali zakázané sa s ním rozprávať. Z jedného dôvodu si to neželal!

Film Miki mieri do slovenských kín, pozrieť si ho budeme môcť od augusta. Dej je zasadený do 90.tych rokov a predstavuje príbeh bývalého šéfa slovenského podsvetia, Mikuláša Černáka, ktorého stvárnil Milan Ondrík. Muž sa vrátil zo zahraničia a vracia sa naspäť do svojej rodnej dediny. Tá sa však rýchlo mení a jemu sa otvárajú obrovské zločinecké  možnosti. Príbeh jasne poukazuje na fakt, že pravdu má ten, kto má moc.

Náročná postava si vyžaduje obetu

Realisticky podať úlohu mafiána nebolo jednoduché, herec kvôli postave musel obetovať mnoho. V prvom rade, musel pribrať. Popri natáčaní trénoval aj na MMA súboja, kvôli ktorému sa mu podarilo za 10 dní zhodiť 10 kíl! Jeho strava však od zdravých kritérií mala ďaleko. Väčšinu dňa pil len citrónovú vodu, mäso mohlo byť pripravené iba na vode a bez korenín. Na raňajky dostal vajíčka, avšak aj tie bez žĺtok. Vďaka svojej pevnej vôli však vydržal, očividne s úspešným záverom.

Jeho obrovská obeta pre rolu Mikiho sa neskončila iba extrémnymi výkyvmi váhy. Mala niekoľko ďalších stupňov. Hovorí, že často si o ňom na natáčaní mysleli, aký je namyslený a arogantný. Odmietal sa totiž s kýmkoľvek rozprávať.

Niet pochýb o tom, že akákoľvek filmová či divadelná postava si vyžaduje mimoriadnu koncentráciu. Špeciálne taká, pri ktorej je potrebné doslova preniknúť do myšlienok vraha a mafiána. Milan Ondrík k svojej úlohe pristupoval naozaj zodpovedne. Počas natáčania o filme nechcel ani nemohol pre médiá nič povedať.

Komparzistov zrejme nepotešil

Herec tvrdí, že jeho odstup na pľaci si niektorí doslova,,vyžrali“. Na základe Ondríkových požiadaviek sa s ním komparzisti vo filme nesmeli stretávať ani fotiť. Dôvod je celkom jednoduchý. Keď je na scéne, potrebuje sa stopercentne sústrediť na svoju postavu. Fotky, úsmevy a objatia by mu v tom veľmi nepomohli. Preto ich musel okamžite odmietnuť, aj keď pred niektorými vraj vyzeral samoľúby, nadradený či bezočivý.

,,Nedá sa s niekým rozprávať, že ahoj, ahoj.. A potom vojdem do podniku, kde mám rozbiť polku krčmy? Veď by sa tam všetci na mňa len usmievali..,“  úprimne zhodnotil herec situáciu v podcaste abysivedel.

Niet pochýb o tom, že udržanie si hereckej neutrálnosti je v tom prípade nevyhnutné. Postava kriminálnika, na ktorého by sa všetci usmievali by veru realisticky nepôsobila.

Rešpekt musí z teba vyžarovať

,,To sa nedá naučiť, to si musíte vytvoriť,“ aj toto sú slová Milana Ondríka. Zvolil si náročnejšiu cestu, ale za to mimoriadne efektívnu.

Hovorí, že sa mu podarilo vybudovať si prirodzený rešpekt. Ostatní herci a komparzisti sa pred kamerou báli na neho čo i len pozrieť. Na prvý pohľad sa to možno zdá kruté, avšak pre túto postavu je to viac než nevyhnutné.

Koniec koncov, herec vedel čo robí. Je presvedčený o tom, že autorita z vás musí vyžarovať. Nefunguje to tak  jednoducho, nemôžeme ju len obyčajne niekde nájsť.  V tomto prípade, ani spoľahnutie sa na druhých nebola správna cesta. Aj keď herectvo sa vyznačuje tímovou prácou, tentokrát bol za svoje konanie zodpovedný sám. Nikto iný mu rešpekt nezahral, musel ho nájsť v sebe.

Takýmto spôsobom sa aj z milého a súkromí veľmi priateľského človeka, na chvíľu stal odmeraný kriminálnik. Niet pochýb o tom, že určite vedel, kam tým mieri. Posúdiť budeme môcť aj sami, v auguste na vlastné oči uvidíme Milana Ondríka prezlečeného za mafiánskeho bossa.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. jún 2024 01:54