Ralf SchumacherProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Schumacher na sociálnych sieťach oznámil, že je homosexuálne orientovaný. Partnera tajil roky

15.07.2024, 14:15
Celebrity

Rozhodol sa ísť s pravdou von. Bývalý závodník F1 a televízny expert Ralf Schumacher (49) sa v nedeľu na sociálnych sieťach rozhodol urobiť "coming out". Brat sedemnásobného majstra sveta sa so všetkými podelil o fotografiu so svojim partnerom Étiennom, s ktorým málokto tušil, že žije už dva roky.

„Najkrajšia vec v živote je, keď máte pri sebe toho správneho partnera, s ktorým sa môžete deliť o všetko,“ napísal na svojom instagramovom profile 49-ročný Ralf Schumacher, keď sdílel spoločnú fotografiu na lodi.

Vo Formule 1 sa doteraz vedelo len o dvoch jazdcoch hlásiacich sa k skupine LGBTI. Mike Beuttler závodil v kráľovnej motoršporte v sezónach 1971 až 1973 a Lella Lombardiová v nasledujúcich troch ročníkoch.

Ralfa Schumachera podporila jeho priateľka, nemecká herečka Carmen Geissová. „Oboch vás z celého srdca milujem. Étienne, máš najlepšieho partnera, akého si môžeš predstaviť. Po dvoch rokoch konečne môžete ukázať svetu svoju lásku. Ralfa poznám viac ako 25 rokov a vždy som sa s ním veľmi dobre bavila. Bol to vždy liberálny človek s dobrým srdcem, ktorému môžem zavolať vo dne, v noci a ktorý bol ku mne vždy uprímný. Som rada, že môžem byť pri tejto láske a som ešte šťastnejšia, že ste sa obaja hľadali a našli sa, pretože aj Étienna zo srdca milujem.”

Hviezda seriálu Ťažký život Geissenovcov následne zdieľala aj vlastný príspevok s fotografiou Ralfa Schumachera a jeho partnera. „Dnes priznal svoju homosexualitu. Je to krok k oslobodeniu a sebaprijatiu. Bolo to odvážne rozhodnutie, ktoré v ňom dozrievalo dlhý čas. Teraz ho prijíma s hrdosťou a sebavedomím. Jeho coming out je nielen osobným víťazstvom, ale aj znakom toho, že konečne bez strachu či hanby môže žiť a milovať so svojou pravou identitou.”

Sebaprijatie je najdôležitejšie

„Jeho odvaha je inšpirujúca a ja som mu veľmi vďačná za to, že ho mám vo svojom živote. Jeho cesta k samému seba je dôkazom toho, že láska a sebaprijatie sú tie najväčšie sily v našich životoch. Oboch vás zo srdca milujem a som rada, že som našla dve srdcia,” píše nemecká podnikateľka.

Ralf Schumacher bol v rokoch 2001 až 2015 ženatý s modelkou Corou-Carolinou Brinkmannovou. Už v prvom roku manželstva sa im narodil syn David, ktorý v súčasnosti preteká v sérii ADAC GT Masters.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 19:32