Adela Vinczeová prezradila, že šťastie nie je skryté v sociálnych sieťach.Archív/ Mafra
StoryEditor

Adela Vinczeová prezradila jej kľúč k spokojnému životu. Instagram k šťastiu nepomôže, je dobré nerobiť nič!

10.07.2024, 07:00
Celebrity

Dnešný uponáhľaný svet nás často tlačí k celkom absurdným myšlienkam. Zdá sa nám, že hodnotnejšími budeme len v momente, keď budeme produktívnejší. Často máme pocit, že skutočnú cenu nadobudneme jedine v situáciách, za ktoré dostaneme ocenenie druhých. Známa slovenská moderátorka si však myslí niečo úplne iné. Adela Vinczeová (43) tvrdí, že život je o absolútne odlišných hodnotách a snaží sa naň nazerať z inej perspektívy. Takto vníma sociálne siete a tomuto vo svojom živote neprestáva veriť.

Populárnu hviezdu slovenskej televíznej obrazovky asi nemusíme predstavovať. Adelu Vinczeovú poznajú pravdepodobne všetci. Za poslednú dobu sa okrej svojej úspešnej kariéry intenzívne venuje aj svojej rodine. Spolu s manželom, Viktorom Vinczem, vychovávajú syna Maximiliána. Zdá sa, že je dlhodobo skutočne šťastná. Nájsť svoju spokojnosť v rýchlom svete šoubiznisu však nemusí byť jednoduché. Adela je dôkazom toho, že ak človek chce, všetko je možné.

Tisíce zbytočných postov

V podcaste God Bless Podcast úprimne priznala, že jej názory a pohľady sa svet sa celoživotne vyvíjajú. Rovnako aj jej emócie voči sociálnym médiám. Dlhé roky na nich nebola aktívna takmer vôbec. Dnes funguje na svojom instagrame, kde si svoje súkromie však poctivo stráži. Sem – tam sa pochváli s novými epizódami svojej relácie alebo s prácou, ktorú podľa nej stojí za to propagovať. Na druhej strane si však myslí, že ľudia na internet pridávajú tisíce postov úplne zbytočne! Takýto postup sa jej nepáči a ľudom, ktorí to robia úprimne nerozumie.

,,Náhodou keď som niečo také robila, začala som mať pocit, že sa cítim dôležitejšie a tento pocit som v sebe nechcela živiť. Nikto nepotrebuje vedieť, čo ty akurát robíš. Podľa mňa, možno aj ten človek, ktorý pridáva na internet všetko, si úplne neverí a takto si buduje nejakú hodnotu. Pozerám sa na nich so súcitom, ale nechcem to odsudzovať, je to rôzne“ povedala otvorene moderátorka.

Adela si myslí, že svoju hodnotu by sme si mali pestovať nezávisle od toho, aké sú reakcie nášho okolia. Nepotrebuje sa nikomu chváliť, ani informovať o tom, ako veľmi sú jej dni nabité. Aktuálne rozhodne nepochybujeme o tom, že skutočne má čo robiť!

Plnší diár, hodnotnejší život?

Moderátorka ďalej priznala, že má rada dni, keď sa nikam neženie a do ničoho sa netlačí. V dnešnej dobe má mnoho ľudí tendenciu hnať sa k obrovským výkonom a úspechom, čo mnoho krát nemusí skončiť pozitívne. Adela si práve tento fakt uvedomuje. Má pocit, že jej život má veľkú hodnotu. Bez ohľadu na to, koľko vecí za deň stihla a koľko si ich prichystala na ten ďalší.

,,Veľa ľudí si myslí, že keď máš plný diár si hodnotnejší! Ale ja som zistila, že to vôbec nie je pravda. Je mnoho ľudí,  ktorí toto hovoria len preto, že sa nevedia zorganizovať. Zistila som, že oni skoro nič nerobia. To málo čo robia, tak o tom hovoria. Všetko je o tom, ako to prezentujeme. Ak niečo nerobíme, často máme výčitku, že nie sme usilovní alebo pracovití. Áno, lebo v takých vzorcoch vyrastáme. Je dôležité si povedať: je dobré, že teraz nič nerobím,“ zhrnula svoje myšlienky Adela.

Tlak nevníma len v pracovnej sfére, ale často aj v tej súkromnej. Rovnako priznala, že ani v takýchto prípadoch na seba nechce tlačiť.

,,Je v poriadku byť z niečoho miestami frustrovaný. Myslím si, že sa to nevylučuje s vďačnosťou. Máme právo na to, aby ventilovali naše ľudské emócie. Ani s tou vďačnosťou na seba nechcem tlačiť.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. september 2024 06:04