Speváčka Halsey bojuje s vážnou chroobou.  Profimedia - Standardis
StoryEditor

Známa speváčka musí nosiť plienky. Krutá diagnóza jej poriadne skomplikovala život

06.03.2024, 10:52
Celebrity

Speváčka Halsey (29) bojuje s ochorením, ktorého sa boja mnohé ženy. Spôsobuje neplodnosť aj potraty.

Obľúbená speváčka dlho nevedela že má endometriózu. Bolestivú menštruáciu ospravedlňovala tým, že je to pre ženy v jej rodine bežné. Odkedy sa Halsey o diagnóze, pri ktorej sa tkanivo sliznice maternice vyskytuje aj mimo nej, dozvedela, hovorí o nej nahlas, aby zvýšila povedomie a pomohla iným ženám spozornieť.

Spravila tak aj nedávno, keď sa nehanbila zverejniť fotku, na ktorej jej spod pyžamových nohavíc trčia plienky.

Halsey je už po operačnom zákroku a ďakuje svojmu gynekológovi za jeho precíznosť: "Späť v plienkach, ale aspoň majú malé mašličky,“ odľahčila hviezda svoj príspevok. Viac o boji s chorobou porozprávala ešte v roku 2018 v televíznej relácii The Doctors. Vtedy už mala za sebou niekoľko operácií a plánovala si dať zamraziť vajíčka.

Endometrióza totiž umôže spôsobiť neplodnosť, u iných môže byť príčinou potratov. "Nechať si zmraziť vajíčka je pre mňa dôležité, mám šťastie, že mám možnosť to spraviť. Musím chrániť svoju plodnosť. Neplodnosť je frustrujúca, pretože sa môžete cítiť, že ste menej ženou,“ zverila sa hudobníčka. Speváčka sama prekonala v minulosti dramatický potrat.

Odohral sa priamo na pódiu počas koncertu. "Bola som na turné a zistila som, že som tehotná. Kým som si stihla uvedomiť, čo to znamená pre mňa, moju budúcnosť, kariéru, život a vzťah, stála som na pódiu a potratila uprostred koncertu. To zdesenie na tvárach stoviek tínedžerov, keď ma videli krvácať cez oblečenie a stále pokračovať v šou… V ten moment som si uvedomila, že už sa nikdy nechcem musieť rozhodovať, či budem ďalej robiť to, čo milujem, alebo toho nebyť schopná kvôli tejto chorobe,“ znela jej príbeh.

Dnes už je z nej mamička, syna Endera. Narodil sa jej v júli 2021. S jeho otcom, spisovateľom a producentom Alevovm Aydinom, im vzťah stroskotal rok a pol po narodení dieťatka

FOTO SPEVÁČKY Z NEMOCNICE AJ SO SYNOM, GALÉRII.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:58