To, čím si Michaela v živote musela prejsť je pre mnohých silná káva.Instagram/Michaela MarkovicovaMiška
StoryEditor

Známa markizáčka o krutom detstve: Otec sa vyhrážal zbraňou, roky sa zajakávala

12.02.2024, 11:00
Celebrity

Michaelu Kaprálikovú (39), dnes už Markovičovú si mnohí pamätajú zo šou Masterchef. Aj po rokoch ju ľudia spoznávajú, no tentokrát už nie len vďaka šou. Z úspešnej podnikateľky sa stala dokonca spisovateľka. Život sa s ňou rozhodne nemaznal a o svoje nie príliš radostné zážitky sa neváha podeliť aj s čitateľmi. Ani jej najbližší netušili, čím všetkým si musela v detstve prejsť.

Nie je žiadnym tajomstvom, že si Miška prešla manželstvom, ktoré ani zďaleka nebolo idylické. No to, čo zažila ako dieťa je silná káva aj pre tvrdšie povahy.

Zajakávala sa

Miška sa snaží byť za každých okolností autentická a otvára aj témy, ktoré sú pre mnohých tabu. Veď kto by sa už chcel prezentovať svojimi nedostatkami, zlými rodinnými vzťahmi a negatívnymi zážitkami z detstva či manželstva? Trinástych komnát je v živote spisovateľky viac než dosť. A ona postupne otvára ich dvere. Ako sama hovorí, dnes by zrejme nikto nepovedal, že sa v minulosti zajakávala. Veď má sebavedomé vystupovanie, pekný prejav, nehanbí sa prihovárať sa k ľuďom verejne či zúčastňovať sa rôznych rozhovorov. „Vlastne vôbec neviem, kedy to začalo. Mama mi celé detstvo hovorila, že to bolo vtedy, keď na mňa skočil pes od susedov a ja som sa veľmi zľakla. Ja si skôr myslím, že to bolo vtedy, keď ma chcel uniesť môj otec, s ktorým bola mama rozvedená. Bol policajt, vyhrážal sa nám veľakrát služobnou zbraňou. Prišiel raz opitý, rozkopal dvere, zámok, vyhrážal sa že ma vezme a ja si len pamätám, ako som sa triasla pod stolom v kuchyni. Koktala som celé detstvo. Strašne som sa hanbila pred spolužiakmi. Každý prejav, skúšanie pred triedou, vypýtanie si lístka v autobuse, telefonát, bol pre mňa peklo. Bola som utiahnutá, nenápadná, volali ma sivá myška. Nenávidela som sa, svoj hlas, svoje telo, svoju celú existenciu.“ Sklamanie zo seba zažívala aj preto, že jej mama organizovala súťaže prózy a poézie a ona nebola schopná ani len súvisle čítať, nieto sa ešte niekde prezentovať a súťažiť.

image

Michaela s manželom.

Instagram/Michaela Markovicova
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 22:21