Natálie Kočendová má predávať svoju kozmetiku prebalenú z lacnej, čínskej výroby.Profimedia
StoryEditor

Mega podvod českej influencerky? Na klientkách vraj zarába nehanebným spôsobom

06.02.2024, 18:00
Celebrity

Dá sa to nazvať čisté klamstvo. Česká misska, modelka a influencerka Natálie Kočendová (24) podľa najnovších zistení predáva produkty, ktoré nakupuje na lacnom eshope a vydáva ich za vlastné.

Na prapočiatku stál konflikt medzi dvomi kráskami, modelkou Kočendovou a influencerkou Nelou Slovákovou. Druhá menovaná obvinila účastníčkou zamilovanej šou Love Island z vážneho podvodu: „Bohužiaľ toto nie je kozmetika NK. Je to kozmetika z AliExpressu, kde vám ponúka personalizované logo, ktoré vám na kozmetiku natlačia. Je toho plný internet,“ uviedla Slováková pod svojim videom s produktmi českej missky Natálie Kočendovej.

image

Natálie Kočendová

Profimedia - Standardis

Najskôr to vyzeralo iba ako malicherná vojna medzi kráskami, ktoré si dlho konkurujú. Lenže podľa zistení českého webu expres ide o opodstatnené obvinenia a Slováková nehovorila až tak do vetra. Redakcia našla prakticky celý sortiment kozmetiky NK na ázijskom serveri Alibaba. Internetový obchod ponúka lacnú čínsku kozmetiku za dve-tri eurá. Napríklad špirála, za ktorú dáte na čínskom eshope niečo cez dve eurá stojí na modelkinom webe 15 eur. 

Niektoré Kočendovej produkty sú označené dokonca ako bio. Lenže chýba na nich, kde boli vyrobené. Ak sa preukáže, že modelka naozaj takto viedla biznis hrozí jej pokuta až do tristo tisíc eur. Tá sa zatiaľ k vážnej kauze nevyjadrila. 

image

Nela Slováková obvinila svoju konkurentku, že prevádzkuje pofidérny biznis.

Profimedia - Standardis

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:32