Karel Gott a Peter Nagy.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Neuveríte čo povedal Gott pri odovzdávaní Zlatého slávika Petrovi Nagyovi. Ostal poriadne zaskočený

04.02.2024, 14:00
Celebrity

Peter Nagy (64) je na hudobnej scéne už neuveriteľných 40 rokov. Pri pohľade na neho však nie je až také ťažké nadobudnúť pocit, že spevák vôbec nestarne. A to nielen vďaka jeho vzhľadu, ale aj charizme a energii, ktorú vyžaruje. Počas jeho kariéry dosiahol výnimočné úspechy a bol z neho dokonca Zlatý slávik, čo Karel Gott (†80) patrične okomentoval.

Úspešného speváka Petra Nagyho počas jeho kariéry inšpirovali a sprevádzali mnohí muzikanti. Hudba Karla Gotta sa mu však ako jednému z mála v určitom životom období veľmi nepáčila.

Odovzdávanie ceny

Niet pochýb, že Karel Gott bol jedným z najvýraznejších spevákov v našich končinách, ktorého sláva rozhodne nekončila len v Česku či na Slovensku. Jeho piesne si spievajú ľudia naprieč všetkými generáciami a inak tomu nebolo ani v prípade Petra Nagya. No v istom období života preferoval inú muziku a štýl „božského Káju“ podľa jeho slov nemal až tak rád.

Pri prvom stretnutí s ním sa však aj jemu roztriasli ruky. Uvedomil si, že sa rozpráva s jedným z najväčších spevákov všetkých čias. V roku 1985 mu dokonca „vyfúkol“ Zlatého slávika. Karel Gott pri odovzdávaní ceny však neostal nič dlžný svojej povesti a novému Zlatému slávikovi Petrovi povedal: „Tak Peter a teraz budeš mať ženských koľko chceš.“ Dlhovlasý Nagy so smiechom pohotovo dodal: „To som samozrejme nikdy nevyužil.“ Karel sa vôbec nemýlil a Peter Nagy v tom čase skutočne patril k jedným z najväčších idolov. V relácii 7 pádů Honzy Dědka dokonca spomínal aj na to, ako počas jednej autogramiády fanúšikovia upchali všetky východy z metra: „Tam sa nahrnulo toľko ľudí, že vlastne sa zablokovalo metro. Tak prišli policajti a po pol hodine ma v podstate vyviedli von a s majákmi preč.“ 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 11:05