Petra Toth čelila obťažovaniu priamo na Svetovom pohári.Instagram/Petra Toth
StoryEditor

Známa šperkárka Petra Toth: Sexuálne obťažovanie priamo na Svetovom pohári

19.01.2024, 21:00
Celebrity

V týchto dňoch Slovensko žije nadchádzajúcim Svetovým pohárom v zjazdovom lyžovaní. Slováci ako inak fandia Petre Vlhovej a veria, že práve ona si z podujatia odnesie nielen prestížne ocenenie, ale aj korunku, ktorú pre víťazku zhotovila slovenská šperkárka, Petra Toth. Tá sa už nachádza v Jasnej, no radosť z pretekov jej znepríjemnila skúsenosť, ktorá sa jej dotkla. A to doslova.

Sexuálne obťažovanie je stále našťastie stále viac komunikovaná téma. Aj napriek tomu sa stále nájdu jedinci, ktorí si dovolia viac než je vhodné. A žiaľ, neodradí ich ani to, ak ich vyzvete, aby prestali. A presne o takúto skúsenosť sa podelila aj Peťa.

Obťažovanie

Skúsenosť so sexuálnym obťažovaním má nanešťastie takmer každý žena. Najčastejšie mu ženy čelia v pracovnom prostredí. Nič výnimočné nie je ani obťažovanie žien úplne cudzími mužmi. Tí nerešpektujú hranice a mnohí za obchytkávaním nevidia nič zlé. A presne to sa stalo aj našej známej umelkyni. Petra dostala od organizátorov náramky, vďaka ktorým sa mohla dostať bližšie k pódiu a nafotiť si produkty, ktoré pri príležitosti Svetového pohára pripravila. Aj napriek tomu, že mali vstup a povolenie, ľudia ich nenechali prejsť bližšie. Petra samu seba označila ako tú asertívnejšiu, ktorá sa aj napriek prekážkam chcela dostať k svojim šperkom. Dostala sa však do tlačenice a práve to využil neznámy muž: „Mňa začal jeden pán, myslím, že vekovo bol okolo šesťdesiatky, začal ma obchytkávať. Chytil ma za pás, chytil ma za prsia, chytil ma za ramená. Trikrát som mu povedala, že môžete láskavo sa ma nedotýkať a neobchytkávať ma?“ Aj napriek tejto výzve pán pokračoval v obťažovaní aj naďalej. Napokon až na tretiu výzvu s obchytkávaním prestal.

image

Petra pri tejto príležitosti pripravila pre víťazku korunku.

Instagram/Petra Toth

Reakcia manžela

Petrin manžel bol len meter od nej, no žiaľ kvôli hlasnej hudbe nepočul, čo sa deje. Situáciu mu opísala až samotná Petra. Na čo zareagoval, že by sa takéto veci nemali stávať, aj napriek tomu, že je muž sa s takýmto chovaním nestotožňuje stručne poznamenal: „Je to choré.“

ANKETA
Stretli ste sa niekedy so sexuálnym obťažovaním?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 15:11