Herec Juraj Bača netúžil byť odjakživa hercom.instagram/jurajbaca
StoryEditor

Štúdium si musel platiť z poistky: Herec Juraj Bača otvorene o začiatkoch bez peňazí

21.12.2023, 14:30
Celebrity

Herec Juraj Bača sa dostal do povedomia divákov najmä vďaka slovenskému seriálu Rex. Odvtedy však ubehol už nejaký ten čas a posun v jeho kariére je neuveriteľný. V súčasnosti moderuje šou Pečie celé Slovensko a vidieť ho môžete aj v seriály Dunaj. Jeho cesta za slávou však nebola jednoduchá. Pozrite sa, ako sa dostal k herectvu.

Juraj Bača nie je len herec, ale aj moderátor a vášnivý hudobník. Aj keď by sa zdalo, že jeho cesta za úspešnou kariérou bola jednoduchá, pravda je úplne iná. Hercom totiž netúžil byť odjakživa. Najprv vyštudoval manažment a napokon začal pracovať v kancelárii nadnárodného korporátu, kde celé dni sledoval dáta a tabuľky. Po čase zistil, že ho táto profesia veľmi nenapĺňa, a tak sa rozhodol urobiť rázny krok.

Rázna zmena k lepšiemu

Sympatický herec sa vo svojich 25 rokoch rozhodol dať výpoveď z korporátu a podal si prihlášku na Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Aj keď mu to prišlo priam neuveriteľné, prijali ho na prvýkrát. Síce sa dovtedy o herectvo veľmi nezaujímal, niekde v hĺbke duši cítil, že nešlo o náhodu. „Až neskôr som si uvedomil, že keď som ešte chodil na manažment, tak raz som išiel mestom a uvidel som tabuľku s nápisom VŠMU. Vošiel som dnu a prechádzal som sa po chodbách. Neviem to zdôvodniť logicky, že prečo, ale mal som jednoducho to vnútorné pnutie, že by som chcel svoj život viesť nejako inak,“ priznal Juraj, ktorý si práve po tejto situácii podal prihlášku na VŠMU. Počas štúdia však nemal čas na nikajú inú prácu a aj keď ho herectvo napĺňalo, prinášalo so sebou aj niekoľko temných stránok. 

Šťastie s nešťastím

Juraj priznáva, že po prvom ročníku štúdia mu došli všetky peniaze. Dôvodom bol najmä fakt, že školu nemohol študovať externe, nemal teda čas na prácu a keďže to bola už jeho druhá vysoká škola, štúdium si musel platiť celé sám. Toto obdobie bolo pre neho naozaj veľmi náročné, no napokon sa stalo niečo, čo spojilo šťastie s nešťastím. „Keď mi došli všetky peniaze, mal som haváriu, rozbil som auto a z neho mi bola vyplatená poistka. Síce som už nemal auto, no mal som si z čoho vyplatiť ďalší ročník štúdia,“ priznal Juraj. Bohužiaľ, aj v ďalších ročníkoch mal problém s financiami a tak sa rozhodol štúdium ukončiť. Našťastie, okolie ho presvedčilo, aby ho len dočasne prerušil. „V tom momente mi však zavolala Zuzana Fialová, ktorá mi povedala, že sa bude robiť nová linka v seriály Panelák a spýtala sa ma, či by ma nemohla odporučiť Andymu Krausovi,“ Juraj pozvanie prijal a práve táto rola mu pomohla naštartovať úspešnú hereckú kariéru. Aj keď sa ešte niekedy objavia problémy, verí, že nič nepríde samo a za všetkým treba hľadať tvrdú prácu.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 01:36