Marek Majeský končí ako staničný hlas RTVS.archív mafra
StoryEditor

Umelec Marek Majeský prišiel o kšeft. Televízia ho nahradila jeho hereckým kolegom!

21.12.2023, 10:12
Celebrity

Diváci si všimli vo vysielaní Verejnoprávnej televízie zásadnú zmenu. Hlas televízie, ktorým bol tri roky známy herec Marek Majeský (51) sa teraz potichu vytratil. Prečo RTVS stavila na nový hlas? A kto Majeského strieda?

RTVS urobila v tichosti nečakaný krok: Zmenu si všimli aj mnohí diváci, po troch rokoch skončil jej charakteristický prvok. Každá televízia má svoj staničný hlas, ktorým je televízia špecifická. Súkromné televízie sú pri týchto zmenách opatrné. Jednotka sa s tým nemaznala. Mareka Majeského po troch rokoch pustili k vode.

RTVS postupne mení staničné hlasy viacerých televíznych aj rozhlasových programových služieb. Ide o bežné zmeny v rámci interného rozhodnutia televízie. Okrem zmeny staničného hlasu Jednotky sa diali zmeny aj v staničných hlasoch rozhlasových programových služieb a pribudne aj nový imidžový hlas RTVS. Už pri Majeského nástupe televízia nijak špeciálne divákov neinformovala a zmenu urobila takpovediac v tichosti. V roku 2023 sa situácia opakuje, pričom diváci už aktuálne môžu vo vysielaní počuť známeho dabingového i divadelného herca Mateja Landla. Herci v minulosti úzko spolupracovali. Na obrazovke ich diváci spoločne videli v seriáli Horná Dolná. 

image

Generálka inscenácie István Tasnádi.

TASR

„V prípade Mareka Majeského brala RTVS na zreteľ aj jeho pracovnú vyťaženosť. Od nového roka bude novým staničným hlasom Jednotky herec Matej Landl. Marekovi Majeskému ďakujeme za tri roky výbornej spolupráce a tešíme sa na jeho účinkovanie v projektoch RTVS v budúcnosti," vyjadril sa k ukončeniu spolupráce PR manažér Filip Púchovský.

ANKETA
Mali ste hlas Mareka Majeského radi?

Markíza s Joj hlasy nemenia

Súkromné televízie sú v prípade svojich staničných hlasov o dosť konzervatívnejšie. Zmeny robia opatrnejšie.

Dodnes ich upútavky načítavajú hlasy, ktoré si vybrali ešte po začiatku nového milénia, pričom sa nezdá, že by na tom mali v najbližšom období niečo meniť. Hlasom Markízy je dlhoročne Dušan Szabó, ktorého občasne dopĺňajú Filip Tůma alebo Vladimír Kobielsky.

Joj má ako jediná roky zavedené stabilné dva staničné hlasy, ktorými sú Michal Hudák a Peter Rúfus. V minulosti bol napríklad istý čas jej hlasom tiež Boris Farkaš.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 00:57