Eva s tehotenským bruškom.Instragram/Eva Cifrova
StoryEditor

Eva Cifrová: „Siahla som si na fyzické aj psychické dno.“

17.08.2023, 08:00
Celebrity

Eva Cifrová (40) len pred pár dňami priviedla na svet svoju prvorodenú dcéru, Elayu. Tri dni po pôrode sa rozhodla prehovoriť o jeho samotnom priebehu, čo mu predchádzalo a akým komplikáciám musela čeliť.

Bývalá playmate sa zotavuje a rozhodla sa podeliť o svoj zážitok, ktorý možno úplne nezodpovedal jej prvotným predstavám.

Túžba po prirodzenom pôrode

Eva sa už počas tehotenstva netajila tým, že túži po prirodzenom pôrode. Ako to už občas býva, nie všetky plány a túžby máme len vo svojich rukách. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Eva sa svojim fanúšikom zverila s tým, čím si musela pred pár dňami prejsť. „Po 13 hodinovom pôrode, ktorý sa skončil sekciou v celkovej anestézii a po dvoch transfúziách krvi sa začínam stavať na nohy.“ Ako Eva ďalej uvádza, siahla si nie len to psychické, ale aj fyzické dno. „Moje telo nechcelo pochopiť, že Elayu musí pustiť na svet. Veľmi som chcela porodiť prirodzene a vyskúšali sme všetky možnosti. Ale v konečnom dôsledku som vďačná, že existuje aj iný spôsob, ako dostať bábätko von.“ Z jej slov je jasné, že pôrod malej Elayi nebol ani zďaleka ideálny.

image

Eva s partnerom.

Instragram/Eva Cifrova

Osobné zlyhanie

Mnoho žien si zvykne práve po sekcii vyčítať, že neboli schopné priviesť na svet dieťatko prirodzenou cestou. To však nie je Evin prípad. Priznáva: „Ja som sa pripravila na všetky scenáre a som s tým úplne vyrovnaná.“ Aj ju však po pôrode navštívila psychologička, aby sa uistila, či je novopečená mamička v poriadku a ako sa cíti. Psychické zdravie je rovnako dôležité ako to fyzické. Ženy sú najmä počas obdobia šestonedelia citlivé a hormonálne výkyvy majú často negatívny vplyv na to, ako sa cítia.

image

Pár dní pred pôrodom.

Instragram/Eva Cifrova
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. júl 2024 23:22