Zuzana Belohorcová nám povedala o svojich trikoch na chudnutie.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Eva Pavlíková, Zuzana Belohorcová a Liv Bielovič: „Máme sa rady aké sme!“

19.03.2023, 10:08
Celebrity

Prešli roky, kým dospeli do štádia, kde sú teraz. Neriešia svoje postavy, snažia sa o balans. Známe ženy otvorene hovoria o svojich prednostiach a nedostatky sa usilujú eliminovať. Keď sa im to nedarí, nezúfajú. Dôležité je, aby sa každý deň cítili dobre vo svojej koži.

LIV BIELOVIČ (37)

herečka

image

Liv Bielovič

x

Diétu som nedržala, ale robím si očistu čriev

Svoje telo som sa učila ľúbiť veľmi dlho. Nikdy som nebola úplne spokojná a vždy mi niečo prekážalo. Spokojnosť zrejme prichádza s vekom. Niekedy určité veci pochopíme neskôr, niektoré včas. Vždy to závisí od toho, ako sme nastavení v hlave a či je naša spokojnosť so sebou ovplyvnená názormi iných.

Pre mňa je najdôležitejší spánok. Vnímam veľký rozdiel medzi nocami, keď veľmi nespím, a, naopak, keď sa vyspím úžasne. Vtedy som úplne iný človek a cítia to aj moja pleť i telo. Som úplne iný človek, nemám žiadne kruhy pod očami. Jednoducho do ružova vyspatá Liv je šťastná Liv.

Milujem čokoládu

Zvlášť extra si nedávam pozor na to, čo jem. Paradoxne, moje telo to zatiaľ spracovúva dobre. Mojou slabosťou je však čokoláda. Milujem ju! Inak sa snažím denne vypiť aspoň dva a pol litra vody. Ráno si tiež robím takzvaný green drink z avokáda, zo špenátu, zázvoru, z uhorky a pridám k tomu proteín.

Nalačno predtým vypijem teplú vodu s citrónom. Pravidelne cvičím 20 minút každý deň workout. Na YouTube je toľko možností, ani nemusím chodiť do posilňovne. Milujem prechádzky, rýchlu chôdzu a celkovo kardiocvičenie. V zime chodievam na lyže, v lete preferujem všetky aktivity súvisiace s vodou. Som veľmi činorodá. Vymýšľam stále nové a nové veci, ktoré ma posúvajú vpred. Spokojná a šťastná som vtedy, keď cítim neustály progres.

Doprajem si aj nezdravé jedlo

Rada varím. Špeciálne, keď mám pre koho. Dcéra má rada moju kuchyňu a rady varíme aj spolu. Najnovšie aj môj priateľ si ju nevie vynachváliť. Čo som, pochopiteľne, rada. Ako som už spomínala, v strave sa veľmi neobmedzujem, no mäso veľmi nejem. Len občas, keď si ho telo vypýta. A niekedy si vypýta aj junk food, čiže nezdravé jedlo. Vtedy si ho neodopriem a doprajem si. Tiež nie som robot, ale žena, ktorá zhreší v jedle x-krát do týždňa.

Následne si to vykompenzujem svojím aktívnym životom. Nikdy som nedržala žiadnu diétu, ale dvakrát ročne si robím očistu čriev. Veľmi odporúčam!

Aj vrásky vedia byť sexi

Veľmi rada sa starám o svoju pleť. Preferujem masáže a rôzne profesionálne ošetrenia. Prečo nie, veď aj ja starnem a nie som dokonalá. Prečo si nepomôcť a necítiť sa lepšie, keď viem, že výsledok bude stáť za to? Chcem v každom prípade starnúť s gráciou. Som predsa herečka a aj vrásky môžu byť na žene sexi.

Keďže mám suchšiu pleť, najviac mi vyhovujú mastné krémy. Hydratácia je základ. Zábaly na vlasy či masky na tvár sú v mojom veku úplne prirodzené pre každú ženu, ktorá sa o seba stará. Preto ich preferujem aj ja.

ZUZANA BELOHORCOVÁ (47)

exmoderátorka

image

Zuzana Belohorcová

x

Nemôžem si dať všetko, na čo mám chuť

V starostlivosti o svoje telo považujem za najdôležitejšie neustále sa hýbať. Športujem celý život. Do 14 rokov som pretekársky hrala tenis. Venujem sa mu dodnes. Chcem, aby mojím stereotypom bolo pravidelné cvičenie každý deň. Veľmi sa snažím chodiť na spining, do fitnes. Uprednostňujem schody pred výťahom, prechádzky a chôdzu pred vozením v aute. Netreba to však robiť len pre výzor, ale aby sa človek cítil lepšie. U mňa je to obyčajne tak, že keď sa pustím do cvičenia, cvičím pol roka v jednom kole. Potom prídu sviatky, venujem sa deťom a fitnes dám na vedľajšiu koľaj. To by som chcela, samozrejme, zlepšiť.

Pečivo nie, klobásky áno

Nemám taký metabolizmus, ktorý by mi dovoľoval, že by som si mohla dať to, na čo mám chuť. Vyhýbam sa preto pečivu, sladkostiam. Zbožňujem však klobásky a syry. Kedysi som bola schopná zjesť plnú misku čipsov.

Dnes si občas dám bagetku. Neviem odolať kyslým gumeným cukríkom. Keď zhreším, na druhý deň sa trošku obmedzím. Keď som na Slovensku alebo v Česku, neodolám gulášu s knedľou alebo sa teším na vepřo, knedlo, zelo. Avšak raz a dosť. Všeobecne preferujem veľa zeleniny, ovocia, ryby, menej mäsa, a to najmä červeného, a snažím sa piť vodu. Hádam sa raz dostanem do fázy, že namiesto rannej kávy si dám pohár vody s citrónom. Zatiaľ tam nie som.

Kilami sa nestresujem

Určite nepatrím k ženám, ktoré riešia svoju hmotnosť a ktoré sa neustále vážia. Celý život som vážila 54 – 56 kíl, teraz je to trošku viac. Mám 59 kíl. Rada by som to zredukovala a vrátila sa na svoju pôvodnú hmotnosť. Kilečká u mňa najviac vidieť na bruchu, ale vôbec sa tým nestresujem. Telo by sme mali prijať také, aké je, aby sme sa cítili dobre. Aj ja by som chcela mať dlhšie nohy, útlejší pás, menšie brucho, ale všetci sme doma zdraví a to je najdôležitejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 02:11