Herečka Brooke Shields priznala, že bola v minulosti znásilnená.instagram/brookeshields
StoryEditor

Brooke Shields tvrdí, že bola v minulosti znásilnená: Hviezda Modrej lagúny mala vtedy len 22 rokov

23.01.2023, 16:10
Celebrity

Takmer po tridsiatich rokoch sa herečka Brooke Shields, známa najmä z filmu Modrá lagúna, vyspovedala z traumatického zážitku vo svojom novom dokumente. Podľa jej slov bola v 22 rokoch znásilnená mužom z filmového priemyslu. O tejto bolestivej spomienke sa jej hovorí len veľmi ťažko.

Herečka Brooke Shields patrí medzi hviezdy filmového plátna, ktoré svojou krásou a hereckým talentom ohurujú už roky. Poznať ju môžete najmä z filmu Modrá lagúna, Nekonečná láska alebo Dievčatko. Herečka stihla o svojom živote napísať už dve knihy a prednedávnom sa rozhodla prijať ponuku natočiť o sebe dokument s názvom Pretty Baby. Tento počin sa má zaoberať neľahkými obdobiami, komplikovanom vzťahu s jej matkou, ktorá bola alkoholička a predovšetkým traumatickým zážitkom, ktorým si prešla ako 22-ročná. Brooke tvrdí, že po štúdiu na súkromnej univerzite sa v tom čase stretla s mužom z filmového priemyslu, aby spolu prebrali jej návrat k herectvu. Podľa jej slov toto stretnutie napokon skončilo napadnutím a znásilnením.

Bolo to ako wrestling

Známa herečka popísala v dokumente zážitok, na ktorý sa snažila dlhé roku zabudnúť. K znásilneniu údajne došlo po skončení vysokej školy. Meno muža síce neprezradila, no uviedla, že sa spolu stretli na večeri, na ktorej mali diskutovať o jej návrate do Hollywoodu. Po večeri ju mal jej doprovod vylákať do hotelovej izby s tým, že zavolá taxík. Muž však na chvíľu odišiel a herečka sa medzitým pozerala na volejbalistov z okna ďalekohľadom, ktorý našla na stole. Keď sa muž vrátil späť, bol celkom nahý. „Položila som ďalekohľad a zrazu bol priamo na mne. Bolo to ako wrestling. Bála som sa, že sa udusím,“ povedala Brooke, ktorá sa jednoducho nemohla ako brániť. „Úplne som stuhla. Myslela som si, že moje “nie“ by mohlo stačiť. V hlave som si len hovorila – Ostaň nažive a potom vypadni,“ dodala herečka, ktorá po bolestivom zážitku preplakala celú cestu taxíkom.

S útokom sa musela vysporiadať sama

Spomínaný incident herečka napokon nenahlásila, pretože z útoku obviňovala najmä samú seba. Priznala, že sa útočníkovi rozhodla po rokoch napísať list, na ktorý však nezareagoval. S incidentom sa tak musela vysporiadať úplne sama. Režisérka dokumentu Lana Wilson tvrdí, že Brooke sa o tomto zážitku vôbec nehovorilo ľahko. „Je to niečo, s čím bojuje už dlho a stále sa s tým nedokáže zmieriť,” povedala Lana. Oceňujeme, že napokon nabrala odvahu prehovoriť. Môže to totiž pomôcť aj iným ženám, ktoré si prešli podobným zážitkom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 04:14