Štefan Margita bol pri Hanke Zagorovej do posledného momentu.Archiv MAFRA
StoryEditor

Štefan Margita prehovoril ako Hana Zagorová odchádzala: „Povedali mi aby som jej dal dole zlato a vyzliekol ju.“

07.10.2022, 10:11
Celebrity

Je to päť týždňov čo speváčka Hana Zagorová poslednýkrát vydýchla v pražskej nemocnici. Po ťažkých zdravotných problémoch, ktoré ju roky trápili a boji s post covidovým syndrómom jej oslabený organizmus nevládla bojovať s chorobami a podľahol. Zdrvený vdovec Štefan Margita, ktorý ju držal za ruku do posledného momentu teraz prehovoril ako vyzerali chvíle jej skonu a čím všetkým prechádzal.

Mali manželstvo bez mráčiku, nehádali sa, žili desaťročia v harmónií. Operný spevák Štefan Margita by sa chcel prebudiť a zistiť, že celé to bol len zlý sen a jeho milovaná manželka a speváčka Hana Zagorová je stále medzi živými. Bohužiaľ nie je a umelec stále žije v ich spoločnom byte, kde prežili najkrajšie roky ich spoločného života. Neuvažuje, že by sa z tohto bytu odsťahoval. Aj keď je to ťažké, všetko mu ju pripomína. Prítomnosť jeho milovanej Haničky cítiť všade navôkol a nevie sa s tým rozlúčiť. Jej šatňu nechá nedotknutú: „Chodím tam, rozprávam sa s ňou a dúfam, že sa na mňa pozerá. Vždy ju budem milovať," povedal pre CNN Prima News operný spevák. 

Lekári ho pripravili

Za Hankou chodil do nemocnice každý deň. Vždy si priala slepačiu polievku a keksík. Lekári ho však popri návštevách informovali, že musí rátať s najhorším: „V tom momente som vstupoval do izby a musel som sa usmievať. Niekedy to na mne videla. Povedal som, že má lepšie výsledky a to ju upokojovalo. Hovorili sme o pesničkách o koncertoch, ktoré budú," opísal chvíle, ktorými jej na záver vylepšoval náladu. Stále sa milovaného manžela speváčka pýtala či pôjdu na Slávika a aké majú plány. Bola veľmi pozitívna. Ale zrazu sa všetko začalo zhoršovať. „Veľa spala a potom už nemala ani chuť do jedla. Sedieť vedľa milovanej osoby a vedieť, že jej nemôžem pomôcť to je hrozný pocit a nikomu ho neželám," povzdychol si. Hanka Zagorová odišla v piatok o 11-tej hodine dopoludnia: „Naposledy mi štvrtok povedala pusinku a potom už spala až do piatka dopoludnia. Lekári hovorili, že nemala bolesti," povedal so zlomeným hlasom. „Povedali mi, že musím dať dole všetko zlato, vyzliecť ju a musím to urobiť. Keby mi to niekto povedal pred tým, neveril by som," dodal. Štefan Margita priznal, že popol svojej milovanej ešte nedal na cintorín Vyšehrad, urnu  má stále doma. Nevie sa s ňou ešte rozlúčiť.   

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:17