Tereza Nvotová je úspešná režisérka.Profimedia - Standardis
StoryEditor

Režisérka Teraza Nvotová priznala prečo nechce mať deti. Má na to niekoľko dôvodov: „Ak budem raz chcieť, radšej si adoptujem!"

19.09.2022, 12:30
Celebrity

Dcéra úspešnej herečky Anky Šiškovej, režisérka Tereza Nvotová nedávno natočila film Svetlonoc, ktorý bol ocenený na Medzinárodnom filmovom festivale v Locarne. Získala cenu Zlatý leopard. Nvotová pri preberaní ceny povedala, že ju chce venovať všetkým ženám, ktoré museli vo svojom živote čeliť násiliu, či už psychickému alebo fyzickému. Chce sa naplno venovať svojej kariére. Materstvo jej nič nehovorí. Deti nechce s viacerých dôvodov.

Režisérka Tereza Nvotová sa už viackrát vyjadrila, že s manželom, americkým hercom Jacobom, ktorého si vzala v pandemickom roku 2020, založenie rodiny neplánujú. Na jej rozhodnutie má vplyv aj globálne problémy a klimatické zmeny. Bojovníčka proti korupcii si neyslí, že svet nejde správnym smerom. Dodáva, že lepšie to nebude: „To, že tu teraz máme za rohom vojnu je hrozné, ale keď nebudeme mať zdroje na tejto zemi aby ľudia žili na tejto zemi tak proste tých vojen bude omnoho viac pretože sa naruší ten spoločenský poriadok. O tom hovoria všetky vedecké štúdie, že sa môže stať ten komplexný kolaps spoločnosti. My tu fungujeme na základe nejakých dohôd, máme tu nejaké peniaze za ktoré môžeme platiť. Všetko je dohoda. A keď to prestane platiť, tak vznikajú konflikty. Z toho sú tie vojny. Tým chcem povedať to, že keď si uvedomím, že by som na tento svet priniesla človeka a ten človek bude dospelý za dvadsať rokov, tak ja sa bojím kde budeme za dvadsať rokov, keď nevidím moc pozitívnych posunov v tomto smere," vyjadrila sa v rozhovore pre český týždenník Reflex. 

Majú ma za nerozhodné decko

Jej rozhodnutie odsudzujú aj podporujú: „To je jeden z aspektov. Ďalšie sú intímne. Ja som sa rozhodla, že to tak necítim. A samozrejme, že som bola pod tým tlakom pod ktorým je každá žena pretože sa musí rozhodnúť do nejakého veku. Chcem o tom hovoriť verejne, lebo tieto myšlienky má veľa žien, ale nemajú sa s kým o to podeliť. Ľudia to nevedia akceptovať. Ako keby som bola nejaké decko čo sa nevie rozhodnúť," pokračovala umelkyňa.

image

Tereza má umelecké gény aj po mame Anke Šiškovej.

Profimedia - Standardni obsah

Do úvahy prichádza adopcia

Napriek negatívnemu prístupu k vlastnej reprodukcii pripúšťa, že túžba byť matkou do jej života môže vstúpi. Bude to, ale riešiť neštandardným spôsobom: „Pokiaľ budem chcieť mať deti určite si adoptujem. Nie je to o nejakom fyzickom procese. Keď som natáčala film Špina, tak sme chodili po detskej psychiatrii, do domov a na tábory. Vtedy ma to emočne zasiahlo. Prečo si viac ľudí neadoptuje deti. Prišlo mi to prirodzené," zamýšľala sa. Že by mala dieťa z domovu menej radšej ako svoje vlastné vylučuje: „Keď chce mať niekto dieťa a v ňom kópiu sám seba a uplatniť svoje ambície v tom človeku chápem, že tam chce mať vlastné gény. Ale neuvedomujú si, že aj v tých génoch sú strašidlá. Vôbec sa toho neobávam," uzavrela. 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 06:10