Katy Perry dosiahla postavu snov vďaka 5 faktorovej diéte.instagram/katyperry
StoryEditor

Drží sa jej aj speváčka Katy Perry: 5 faktorová diéta pre štíhlu postavu bez hladovania či odopierania

28.07.2023, 10:00
Celebrity

Žiaden hlad či prejedanie sa, ale zdravý životný štýl. 5 faktorová diéta síce nesľubuje dramatický úbytok na váhe za krátky čas, ale zaručuje chudnutie bez jojo efektu s trvalým účinkom. Táto diéta zaujala aj speváčku Katy Perry, ktorá si vďaka nej vyformovala dokonalú postavu.

Niektoré diéty síce sľubujú úbytok váhy za krátky čas, no v drvivej väčšine škodia zdraviu a napokon aj tak končia jojo efektom. 5 faktorová diéta sa od ostatných zásadne odlišuje, pretože nejde pri nej ani tak o diétu v pravom slova zmysle, ale o systém zdravého stravovania s cieľom schudnúť natrvalo. Dokonca ani speváčka Katy Perry na ňu nedá dopustiť a stala sa jej tajomstvom dokonalej postavy. Pozrite sa, v čom spočíva 5 faktorová diéta.

 

Nielenže schudnete, ale budete sa cítiť zdravšie

Speváčka Katy Perry je vo svojej práci neustále v pohybe, a preto sa potrebuje za každých okolností cítiť a vyzerať fit. Rozhodla sa, že sa nebude držať nezmyselných diét, po ktorých sa jej kilá aj tak vrátia naspäť, ale naučí sa žiť zdravo a schudne natrvalo. Riadi sa podľa 5 faktorovej diéty, ktorá je efektívna a jednoduchá na dodržiavanie. Ako teda funguje? Táto diéta je založená na tom, aby jednotlivé jedlá zo stravovacieho plánu zaručili to, že sa nedostaví hlad, a teda aj zbytočné prejedanie sa. Okrem chudnutia sľubuje aj zlepšenie celkového zdravia. Vďaka nej zostanete dlho vitálni a ochránite svoje telo pred vznikom cukrovky, rakoviny či zvýšeného cholesterolu. Takisto vplýva pozitívne aj na pocit sýtosti, čím stimuluje trávenie.

 

Diéta, pri ktorej môžete aj zhrešiť

Princíp 5 faktorovej diéty spočíva v tom, že si v období piatich týždňov môžete každý deň naservírovať päť menších jedál. Každá porcia by mala obsahovať päť hlavných zložiek, a to bielkoviny, vlákninu, zdravé sacharidy s nízkym glykemickým indexom, zdravé tuky a nápoje bez cukru. Nemusíte sa báť, že budete pri hrncoch stáť hodiny, jedlá sú na prípravu veľmi jednoduché a ľahko stráviteľné. Počas týždňa by ste mali cvičiť päťkrát, približne po 25 minút. Keďže Katy Perry nie je veľkou fanúšičkou posilňovne, cvičeniu sa venuje doma alebo v prírode. Počas diéty sa snaží zobúdzať skôr, medituje, bicykluje, skáče cez švihadlo alebo sa venuje cvičeniam s vysokou intenzitou. Pri 5 faktorovej diéte môžete dokonca päťkrát do mesiaca zhrešiť, čiže jeden deň v týždni budete mať vždy voľný. Prvé výsledky by ste mali pociťovať takmer okamžite a úbytok na váhe očakávajte do 5 týždňov.

 

Chutné a zdravé menu Katy Perry

Okrem jedál, ktoré vám zaistia, že nebudete hladní, obsahuje diéta aj potraviny, vďaka ktorým budete chudnúť. Každé jedlo by malo teda zahŕňať spomínané bielkoviny, zdravé tuky a sacharidy. Zabudnúť však musíte napríklad na sladené nápoje, ktoré si naopak môžete dopriať počas voľného dňa. Katy počas diéty konzumovala najmä biele mäso, veľa zeleniny a ovocia, mliečne výrobky a celozrnné pečivo. Na druhej strane sa musela vyhýbať bielemu pečivu, cukru, tučným jedlám, polotovarom alebo rýchlemu občerstveniu. Pozrite sa, ako vyzeralo jej denné menu.

Raňajky: mlieko/jogurt ovsené vločky, ovocie

Desiata: celozrnný chlieb, zelenina, vajce, voda

Obed: grilované kuracie prsia, ryža, voda

Olovrant: broskyne, orechy, voda

Večera: tuniak vo vlastnej šťave, zelenina

alebo:

Raňajky: celozrnný chlieb, syr, šunka, zelený čaj

Desiata: cottage, uhorka, voda

Obed: polievka, zeleninový šalát, celozrnné pečivo

Olovrant: melón

Večera: miešaný zeleninový šalát, dressing

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:13