Tieto celebritné diéty radšej neskúšajte.dreamstime
StoryEditor

Takto rozhodne neschudnete: Toto sú najhoršie diéty známych celebrít, ktoré radšej neskúšajte

21.07.2022, 15:00
Celebrity

Plavková sezóna je v plnom prúde a vy sa pomaly chystáte na dovolenku? Niektoré z vás na sebe pracovali celý rok, iné sa rozhodli zhodiť pár kíl na poslednú chvíľu. Existuje veľké množstvo spôsobov, ako dosiahnuť postavu snov za krátky čas, no dajte si pozor, aby ste sa nedali nahovoriť na jednu z týchto šialených diét od známych celebrít.

Ak ste si mysleli, že známe celebritné krásky nemávajú problémy s nadbytočnými kilami, tak ste sa mýlili. Aj ony sa častokrát snažia schudnúť do plaviek na poslednú chvíľu, no nie vždy správnym spôsobom. Niektoré z nich dokonca držia šialené diéty, ktoré so zdravím nemajú nič spoločné. Toto sú najhoršie rady a tipy od Victorie Beckham či Beyoncé, ktoré radšej neskúšajte.

Victoria Beckham

Mnohé ženy túžia po štíhlej postave, akú má napríklad bývalá speváčka Victoria Beckham, no len máloktorá z nich vie, čo pre to musela módna návrhárka podstúpiť. Keďže je Victoria na seba veľmi prísna, často drží extrémne a nebezpečné diéty, ktoré prekračujú hranice zdravého rozumu. Raz za čas si napríklad na tri dni dopraje len mätový čaj a nič neje, inokedy sa naopak stravuje päť krát denne, no vždy zje len toľko, koľko sa zmestí do jej dlane. Šialené, nemyslíte?

Jennifer Aniston

Herečka Jennifer Aniston je pre mnohých ľudí vzorom či už v stravovaní, alebo pravidelnom cvičení, no aj ona sa už dala nahovoriť na niekoľko nezmyselných diét. Jednou z nich je tzv. baby diéta, ktorá spočíva v konzumácii dojčenskej stravy minimálne štrnásťkrát do dňa. Tento spôsob chudnutia sľubuje obmedzenie chuti do jedla, koniec vlčiemu hladu a rýchle zhodenie kíl. Táto diéta bola pred pár rokmi veľkým hitom, dokonca sa na ňu dala nahovoriť aj Madonna či Gwyneth Paltrow.

 

Gwyneth Paltrow

Známa herečka Gwyneth Paltrow napísala o chudnutí dokonca aj knihu. Nedávno sa však rozhodla, že zhodí pár kíl vďaka makrobiotickej strave, ktorá je založená na obilninách, sójových výrobkoch, zelenine, strukovinách a morských riasach. Táto diéta povoľuje aj konzumáciu mliečnych výrobkov, mäsa a vajec, ale len v obmedzenom množstve. Síce to môže znieť skvele, no aj keď sa vám podarí schudnúť do plaviek, vaše telo príde o veľké množstvo vitamínov a potrebných živín.

Christina Aguilera

Speváčka Christina Aguilera to so svojou postavou nemala nikdy ľahké, často jej čísla na váhe skákali hore a dole. Vďaka tomu sa pustila do chromatickej diéty, ktoré dovoľuje konzumovať čokoľvek, čo sa k sebe hodí farebne. Jej jedálniček sa tak skladal zo šiestich farieb, a to červenej, žltej, zelenej, oranžovej, fialovej a bielej. Základom tejto diéty je tvrdenie, že rovnako sfarbené potraviny obsahujú podobné látky. Takýmto spôsobom by sa mal váš organizmus zaťažiť menej, a tým sa vám podarí aj rýchlejšie schudnúť.

 

Beyoncé

Trojnásobná mama a speváčka Beyoncé má zaručený recept, ako rýchlo schudnúť do plaviek. Pravidelne drží diétu, pri ktorej pije nápoj zložený z kajenského korenia, citrónovej šťavy a javorového sirupu. Ale pozor, tento koktail pije namiesto všetkého jedla, vďaka čomu sa jej za dva týždne podarí zhodiť až desať kíl. Otázne však je, či sa po ukončení diéty nedostaví jojo efekt a kilá sú späť.

Angelina Jolie

Okolo štíhlej postavy herečky Angeliny Jolie kolujú už dlhé roky špekulácie o tom, či náhodou netrpí anorexiou. Pravdou však je, že hollywoodska hviezda si svoj jedálniček prísne stráži. V stravovaní sa snaží vyhýbať káve, alkoholu, čiernemu čaju, sušienkam, cestovinám, kysnutým cestám, ale aj hubám. Takisto odmieta cukor, soľ a nenájdete u nej doma ani mliečne výrobky. Jednoducho, Angelina sa sústredí najmä na to, čo nemôže konzumovať.

 

Catherine Zeta-Jones

Herečka Catherina Zeta-Jones patrí k veľkým vyznávačom Atkinsonovej diéty, ktorá spočíva vo vyradení všetkých sacharidov z jedálnička. To znamená, že mäso, vajcia a mliečne výrobky môžete jesť neobmedzene, no vyhýbať sa musíte zemiakom, pečivu, banánom, melónu, ananásu, hrozienkam, mrkve a repe. Samozrejme, ani pivo, sladené nápoje či med by sa vo vašej strave nemal nachádzať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 06:48