Adriana Poláková schudla vďaka tejto diéte 6 kilogramov.instagram/adriana_polakova
StoryEditor

Adriana Poláková vie, ako si vyformovať postavu do plaviek: Takto sa jej podarilo schudnúť 6 kíl

02.07.2022, 12:00
Celebrity

Stále nemáte postavu, o akej snívate? Nebojte sa, do plaviek ešte stíhate schudnúť. Bývalá moderátorka Adriana Poláková sa takisto rozhodla, že musí zhodiť pár kíl. Keďže nemá rada zdĺhavé diéty, ktorých výsledky uvidíte o pár mesiacov, vsadila na stravovací plán, vďaka ktorému schudla 6 kíl za krátky čas.

Charizmatická cukrárka Adriana Poláková pôsobila v Teleráne neuveriteľných 14 rokov. Po odchode z televíznych obrazoviek sa kvôli partnerovi presťahovala do Rakúska, kde spoločne zrenovovali historický kaštieľ, ktorého brány nedávno otvorili ja pre hostí. Okrem práce okolo starodávnej budovy stíha bývalá moderátorka myslieť aj na plavkovú sezónu. Keďže si leto túži užiť naplno, rozhodla sa, že schudne pár kíl. Adriana je však jednou zo žien, ktoré nemajú veľmi v láske zdĺhavé diéty, ktorých výsledky sa dostavia až po niekoľkých mesiacoch. Vsadila to napokon na špeciálny stravovací plán, s ktorým sa jej za krátky čas podarilo schudnúť neuveriteľných šesť kilogramov. Na túto diétu nedá dopustiť.

Žiadna hladovka

Adriana sa rozhodla podstúpiť proteínovú diétu, ktorá je založená na zvýšenom príjme bielkovín a obmedzení sacharidov. Proteíny majú totiž pozitívny vplyv na metabolizmus, podporujú chuť do jedla a pôsobia na celkovú hmotnosť. Z hľadiska hormónov sú v potrave veľmi dôležité, pretože dokážu predĺžiť pocit sýtosti a zbaviť vás záchvatov prejedania sa. Cieľom proteínovej diéty je dostať telo do stavu, kedy prirodzene spaľuje tuky a keďže navyšujete príjem bielkovín, zamedzíte aj úbytku svalov. Je skvelá najmä pre tých, ktorým sa nechce chudnúť v posilňovni, ale aj ľudí, ktorí sa túžia naučiť pravidelne jesť zdravé jedlá. Takýto typ stravovania nie je vôbec o hladovaní. Môžete konzumovať dokonca aj pizzu alebo sendvič, no obe jedlá musia obsahovať správne potraviny.

Šesť kilogramov dole rýchlo a ľahko

Bývalej moderátorke sa vďaka proteínovej diéte podarilo schudnúť až 6 kíl. Na sociálnej sieti sa rozhodla s výsledkom pochváliť aj svojim fanúšikom. ,,Po dvoch týždňoch 4 kg dole, teraz som skončila týždňový detox, ďalšie 2 kg dole. A teraz to už je na mne, aby som si udržala váhu, aby sa nedostavil jojo efekt. Plánujem ešte kilo dve dať dole, zapojím šport, strava zdravá a vyvážená a jednoducho som sa len chcela dostať do formy rýchlejšie, tak som využila skratku,“ napísala Adriana pod fotografiu, na ktorej ukazuje štíhle bruško. Tvrdí, že takáto diéta nie je vhodná pre každého a potvrdzujú to aj reakcie od fanúšikov. Niektorí jej premenu chvália, iní radia radšej obuť tenisky a ísť cvičiť. Bývalá moderátorka je však so svojím chudnutím spokojná a na proteínovú diétu jednoducho nedá dopustiť. Dali by ste sa na ňu nahovoriť aj by? Pozrite sa, ako by vyzeral váš jedálniček.

Čo jesť pri proteínovej diéte

Aby ste boli v diéte úspešní, musíte dbať na výber kvalitných bielkovín. Vaša strava by sa mala skladať z chudého mäsa, mliečnych produktov a rastlinných zdrojov, napríklad strukovín alebo celozrnných produktov. Je dôležité, aby ste konzumovali aj veľa zeleniny, ktorá dodá vášmu telu potrebnú vlákninu a ďalšie živiny. Takto by mohlo vyzerať denné menu pri proteínovej diéte:

Raňajky – grécky jogurt (cca 20 gramov)

Obed – kuracie prsia bez kože (cca 25 gramov)

Večera – hrnček tmavej fazule (cca 15 gramov)

K jedlu je potrebné pridať aj primeraný podiel zeleniny a príloh.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 03:17