Megan Fox schudla vďaka bezmliečnej diéte 10 kíl.instagram/meganfox
StoryEditor

Bez mlieka ide váha dole ľahšie: Megan Fox schudla vďaka tejto diéte neuveriteľných 10 kíl

29.06.2022, 15:00
Celebrity

Mliečne výrobky bývajú hlavnou súčasťou takmer každého jedla. Či už je to jogurt na raňajky, smotana v poobednej káve alebo syr v toaste na večeru. Avšak najnovším pomocníkom celebrít pri odbúravaní nechcených kíl je práve bezmliečna diéta. Podstúpiť sa ju rozhodla aj Megan Fox, ktorá vďaka nej schudla 10 kíl.

Už od útleho veku nám rodičia hovorili, že musíme jesť veľa mlieka a syru, aby naše kosti správne rástli, boli silné a zdravé. Na jednej strane je to síce pravda, no ako sa vraví, všetkého veľa škodí. Práve na to prišla aj hollywoodska hviezda Megan Fox, ktorej kilá na váhe stúpili počas tehotenstva omnoho vyššie než očakávala. Zistila, že za to môžu práve mliečne výrobky, a preto sa rozhodla, že podstúpi diétu, ktorá jej nepomohla len s chudnutím, ale aj ďalšími každodennými problémami.

Bez mlieka sa ľahšie chudne

Bezmliečnu diétu si obľúbilo veľké množstvo celebrít, a to najmä vďaka tomu, že sľubuje rýchlu cestu k vysnívanej postave. Keď herečka Megan Fox videla, že počas tehotenstva jej číslo na váhe stúpa čím ďalej, tým vyššie, rozhodla sa, že ju podstúpi aj ona. Len tri mesiace po pôrode syna Noaha sa vrátila na červený koberec, no po jej brušku nebolo ani stopy. „Nejem mliečne výrobky, to je moje najväčšie tajomstvo,“ prezradila Megan, ktorá s bezmliečnou diétou začala už v tehotenstve. Tvrdí totiž, že mlieko „je pre vaše hormóny naozaj ťažké, a to nie je dobré. Jednoducho, ak chcete pribrať, jedzte ho. Ak nie, odstráňte ho z každodennej stravy.“ Keďže herečka dodržovala túto diétu naozaj poctivo, podarilo sa jej schudnúť neuveriteľných 10 kíl.

Jej tajomstvo tkvie v tom, že začala vynechávať predovšetkým mliečne výrobky z kravského, kozieho a ovčieho mlieka. Keďže za nechcené priberanie často môže aj mlieko, ktoré obsahuje cukor a živočíšne bielkoviny, Megan sa rozhodla, že ho nahradí mliekom sójovým, mandľovým, ryžovým alebo kokosovým. Jej diétny jedálniček tak pozostával napríklad z obilnej kaši s ovocím, grilovaného kuraťa s avokádovým šalátom a zeleninového kuskusu s pórom. Okrem chudnutia však táto diéta prináša aj iné benefity pre vaše telo.

Pomáha s nadúvaním či akné

Bezmliečna diéta je skvelá aj pri iných problémoch. Pomáha napríklad s plynatosťou a nadúvaním, ktoré je často zapríčinené zle stráviteľným mliekom. Takisto má pozitívne účinky aj na pleť. Možno ste to nevedeli, no mliečne výrobky spôsobujú v tele zápal, ktorý môže za vznik akné a podporuje produkciu kožného mazu, čo vedie k upchávaniu pórov. Ak odstránite zo svojho jedálnička mlieko, už po pár dňoch môžete vidieť, že vaša pleť vyzerá pevnejšie, jemnejšie a krajšie. Okrem toho je vynikajúca pre ľudí, ktorí majú problémy s dýchaním, alergiou na laktózu alebo únavou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 11:41