Speváčka Tina, ktorá trpí nevyliečiteľnou chorobou, je dnes vďačná za všetko, čo má.instagram/tinaslovakia
StoryEditor

Tina bojuje so sklerózou multiplex už šesť rokov. Až teraz speváčka priznala, ako to všetko začalo

10.06.2022, 18:00
Celebrity

Speváčka Tina bojuje už niekoľko rokov s vážnou chorobou, sklerózou multiplex. Toto nevyliečiteľné ochorenie je schopné mnohých do konca života pripútať na invalidný vozík. Aj napriek tomu, že si Tina prešla peklom a mala veľké problémy pri každej fyzickej aktivite, dnes úprimne ďakuje za všetko, čo má.

V lete 2018 sa speváčka Tina priznala svojim fanúšikom na sociálnych sieťach, že už nejaký čas trpí sklerózou multiplex. Túto závažnú chorobu jej diagnostikovali už o dva roky skôr. Dôvod, prečo mlčala, bol prostý, jej pohľad na život sa totiž musel zmeniť zo dňa na deň. Speváčka sa zároveň rozhodla, že zabojuje a naučí sa, ako sa dá žiť plnohodnotný a šťastný život aj s nevyliečiteľnou chorobou. Nedávno ubehlo šesť rokov od jej prvého fyzického kolapsu. Dnes sa na všetko pozerá inými očami a ďakuje za všetko, čo má.

 

Začiatky boli ťažké                  

Keď v roku 2018 Tina prezradila verejnosti, že trpí sklerózou multiplex, jej fanúšikovia ani len netušili, že táto závažná choroba je súčasťou jej života už nejaký ten čas. Speváčka si veľmi dobre pamätá na deň, kedy zažila prvý fyzický kolaps. „6. 6. v roku 6 (2022) je to presne 6 rokov odo dňa, kedy som zažila svoj životný fyzický kolaps a odviezla ma sanitka. Cesta pre "diagnózu"..,“  priznala na sociálnej sieti. Speváčka dostala teplotu, prežívala silné tŕpnutie rúk, nedokázala koordinovať ich pohyb, no takisto mala problém aj so zdvíhaním svojej dcéry. Jej život sa zo dňa na deň zmenil. Začala chodiť na rôzne vyšetrenia, kde jej doktori potrvrdili, že jej telo sa dostalo do rúk sklerózy multiplex.

Začiatky pre ňu vôbec neboli jednoduché. „Bolo nemožné vyvíjať náročnú fyzickú aktivitu, na akú som bola zvyknutá. Pre bývalú basketbalistku, streetbalistku, atlétku, milovníčku šialeností to bolo frustrujúce,” priznala Tina, ktorá sa spočiatku vyhýbala sociálnym sieťam. Dôvodom bolo najmä to, že sa potrebovala so sklerózou zoznámiť. Začala užívať lieky, ktoré mali tlmiť jej príznaky, no speváčka sa rozhodla, že s chorobou sa vyrovná po svojom a liečbu odmietla. Síce sa jej život od základov zmenil, z Tiny je dnes silná, nebojácna, inšpiratívna žena a matka dvoch detí.

 

Je vďačná aj za maličkosti

Aj napriek všetkému speváčka nikdy nestrácala na optimizme. Samozrejme, nikdy sa chorobe nestavala chrbtom, no rozhodla sa s ňou popasovať trochu inak. Zdá sa však, že to funguje, pretože dnes rozhodne žiari šťastím. Znovu sa zamilovala, naplno sa začala venovať svojej kariére a v najbližšom období sa túži venovať tvorbe nového albumu. „Viem, že zajtrajšok nie je samozrejmosť, preto si to proste užívam a aj užijem. Lebo život je jeden z najkrajších,“ napísala Tina, ktorá srší pokorou a láskou. Zároveň je dnes šťastná za všetko, čo má, a preto sa rozhodla poďakovať „za to, že som tu, v plnej sile, s rastúcim entuziazmom a radosťou zo života. S úžasnými múdrymi, talentovanými deťmi. S milujúcim partnerom. S rodinou a ľuďmi okolo mňa, ktorí ma nezištne podporujú, pomáhajú a ľúbia ma.“ Je jasné, že speváčka si chce aj napriek vážnej chorobe užiť život naplno a my jej v tom rozhodne držíme palce.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:13