Kráľovská rodina si z peňazí nič nerobí. Koľko vyšiel sobáš Kate, Meghan a Dianu?instagram/dianaforeverremembered
StoryEditor

Najdrahšie kráľovské svadby: Koho vyšiel sobáš viac - Dianu, Kate alebo Meghan?

03.06.2022, 06:00
Celebrity

Snívate o dokonalej hostine, dekoráciách či svadobných šatách? Bohužiaľ, nie u každého sa takéto sny stanú aj skutočnosťou, pretože niektoré položky na svadobnom zozname stoja viac než vaša ročná výplata. Na druhej strane je tu Kate, Meghan a Diana, ktorým peniaze rozhodne nerobili ťažkú hlavu a na svoj veľký deň minuli tisíce.

Každá z nás snívala alebo ešte sníva o perfektných šatách či rozprávkovom obrade, na ktorý budú spomínať svadobní hostia ešte roky. Pravdou však je, že svadba niečo stojí a nejedná sa o malú čiastku. Často sa potom z veľkých detských snov stáva realita, ktorá dokáže zabolieť. Existujú však ľudia, ktorým pri takýchto príležitostiach peniaze nerobia problém. Hádajte, koho vyšiel z kráľovskej rodiny sobáš viac – Dianu, Kate alebo Meghan?

Princezná Diana a princ Charles

Ubehlo štyridsaťjeden rokov, čo princezná Diana kráčala k oltáru, pričom ju so zatajeným dychom sledoval takmer celý svet. Pamätáte si na jej nádherné svadobné šaty s množstvom spodničiek a vlečku, ktorej dĺžku do dnešného dňa len tak hocikto neprekoná? Pravda je totiž taká, že mnohí by zaplatili za celú svadbu menej, než stál Dianu tento doplnok k šatám. Odhaduje sa, že kráľovský pár zaplatil za sobáš takmer päťdesiat miliónov eur. Veď len samotné šaty ich vyšli 115-tisíc eur. Po ich navrhnutí museli náčrty róby okamžite spáliť a práve to robí ich dizajn tak jedinečným. Skladali sa z mohutných nariasených rukávov, boli posádzané tisíckami perál a niekoľkokrát prešívané. Aj keď to bola jedna z najsledovanejších a najdrahších svadieb v histórii, vzťah tejto dvojice bol napokon tŕnistý a bolestivý.

 

Vojvodkyňa Kate a princ William

Čochvíľa to bude dvanásť rokov od svadby Kate a Williama, staršieho syna princeznej Diany. Tento pár si verejnosť obľúbila okamžite, a preto sa z ich radostného dňa netešili len blízki, ale aj fanúšikovia kráľovskej rodiny po celom svete. Vojvodkyňa Kate mala na sebe oblečené jemné elegantné šaty Alexander McQueen. Síce stáli viac než 44-tisíc eur, no nepatrili k najdrahším položkám na zozname. Najviac minul kráľovský pár na zaistenie bezpečnosti, vďaka čomu za sobáš minuli neuveriteľných tridsaťpäť miliónov eur. Narozdiel od princeznej Diany a princa Charlesa tvoria William a Kate nerozlučnú dvojku, ktorej robia radosť už tri roztomilé deti.

 

Meghan Markle a princ Harry

Pred pár rokmi sa pred oltár postavil aj mladší syn princeznej Diany a princa Charlesa. Aj keď sa Meghan Markle a princ Harry rozhodli opustiť sídlo Windsor a zbaviť sa všetkých kráľovských povinností, ich svadba bola rozprávková. Stála ich necelých 37-miliónov eur, veď len za hostinu zaplatili štyristo tisíc a za svadobné šaty dvakrát viac. Ani obrúčky neboli zadarmo, keďsa sa ženích rozhodol, že dodrží tradíciu a svojej nastávajúcej navlečie podobný šperk, aký dostala jeho prababička Alžbeta. Svadba bola síce veľkolepá, no v súčasnosti to vo vzťahu Meghan Markle a princa Harryho miestami škrípe.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:32