Toto sú triky, vďaka ktorým si opticky predĺžite postavu.dreamstime
StoryEditor

Neuveríte, že Victoria Beckham meria len toľko! Klame telom a jej módne triky môžete využiť aj vy

15.05.2022, 09:00
Celebrity

Ak nemáte výšku modelky, nemusíte zúfať. Existuje totiž veľké množstvo trikov, vďaka ktorým môžete svoju postavu predĺžiť. Vzorom vám môže byť predovšetkým Victoria Beckham, ktorej málokto uverí, že meria len toľko.

Len málokto by uveril tomu, že bývalá speváčka dievčenskej skupiny Spice Girls Victoria Beckham, meria len 163 centimetrov! V súčasnosti sa venuje móde, a preto je možné, že aj vďaka tejto skutočnosti, sa naučila klamať telom. Speváčka sa snaží obliekať tak, aby si opticky predĺžila postavu, no nepomáhajú jej v tom len vysoké podpätky. Jednoducho vie ladiť jednotlivé kúsky oblečenia. Ak ste podobne ako Victoria nenarástli do výšky modeliek, máme pre vás niekoľko inšpirácii a trikov, vďaka ktorým sa budete so svojou nižšou postavou cítiť sebavedomejšie.

Na tento strih džínsov zabudnite

Obľubujete nohavice na bedrá? Robíte chybu. Ak si chcete opticky predĺžiť nohy, skúste si zaobstarať džínsy s vyšším pásom, v ktorých sa vám okrem opticky pridaných centimetrov zmení aj postava. Kúpiť si však môžete aj zvonové či kostýmové nohavice. Pri predlžovaní je dôležitý aj vrch. Tričko či blúzku by ste si zásadne mali zakasávať, aby ste si stred tela kompletne nezakryli. Ak je brucho vašou problematickou zónou, zastrčte si za pás aspoň kúsok. To isté platí aj pri sukniach alebo krátkych nohaviciach.  

 

Nebojte sa priliehavých kúskov

Ženy nižšieho vzrastu by nemali nosiť voľné šaty, pretože im až príliš skracujú postavu. Naopak, výbornou voľbou sú priliehavé kúsky, po ktorých by ste rozhodne mali siahnuť častejšie. Okrem obtiahnutých sukní a šiat vyskúšajte aj midi dĺžku, o ktorej sa hovorí, že pristane len vyšším ženám, no nie je to pravda. Jednoliatosť či monochromatický štýl totiž dokážu postavu vizuálne natiahnuť, a preto sa jej vôbec nemusíte báť. Naopak, pristať vám môžu aj krátke strihy, ktoré síce Victoria Beckham neobľubuje, no vy môžete. K takýmto outfitom skúste zvoliť aj lodičky v telovej farbe. Vyberajte odtieň skutočne čo najpodobnejší s vašou pokožkou, pretože aj to je známy trik pre nohy dlhé ako topmodelka.

 

Predĺžte si postavu správnym strihom bundy

Ak túžite svoju postavu predĺžiť pomocou oblečenia, rozhodne by ste mali zabudnúť na veľké a predĺžené bundy, saká či blejzre. Takýmto spôsobom by ste si totiž nohy len skrátili, a to predsa nechcete. Odporúčame voliť takú dĺžku, ktorá končí v páse, prípadne trochu nižšie, no nikdy nie viac. Obľubujete kardigány? Možno budete prekvapené, no dlhé svetre či vesty dokážu vašej postave pridať pár centimetrov. Vyhnite sa však objemným či príliš vzorovaným kúskom, ktoré spôsobia opak.

 

Pozor na doplnky

Doplnky sa snažte vyberať opatrne, napríklad veľké nákupné tašky vám rozhodne nepristanú. Ideálnou voľbou môžu byť malé nenápadné kabelky či batohy na plece, ktoré nebudú skracovať, ale ani rozširovať vašu postavu. Takisto dbajte na výber topánok, a to najmä čo sa týka farieb. Skúste preto vyberať odtiene podobné vašej pleti, ako sme spomínali, a zároveň sa vyhýbajte čiernej. Predovšetkým by ste nemali nosiť široké opasky, ktoré zbytočne rozšíria váš trup. Siahnite po užších kúskoch alebo opasok vôbec nenoste.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:46