Demi Moore má v rukáve niekoľko trikov pre nestarnúci vzhľad pokožky.instagram/demimoore
StoryEditor

Hovorí, že krása prichádza zvnútra, no nedá dopustiť na masáž tváre či bordový rúž. Demi Moore a jej beauty triky

30.04.2022, 06:00
Celebrity
Kto by nepoznal tmavovlasú Demi Moore známu najmä z filmov Duch či Charlieho anjeli. 59-ročná herečka patrí k ženám, pri ktorých má človek pocit, že nikdy nezostarnú. Síce hovorí, že krása prichádza zvnútra, no nedá dopustiť na niekoľko beauty trikov, vďaka ktorým si zachováva mladistvý vzhľad.

Demi Moore sa na filmových plátnach objavuje už od svojich 19 rokov. Má za sebou niekoľko úspešných filmov a seriálov ako napríklad Duch, Charlieho Anjeli či G. I. Jane. Je to jedna z herečiek, ktorej vyšší vek nič nehovorí, čo vidno najmä na jej bezchybnej pleti a žiarivom úsmeve. Áno, za krásu Demi Moore rozhodne môže aj genetika, no ako každá žena, ani ona nedá dopustiť na niekoľko trikov v starostlivosti o pleť. Niektoré z nich si môžete osvojiť aj vy, pretože sú jednoduché a predovšetkým účinné.

Zvlhčovaním pokožky zabránite starnutiu

„Neskrývam v podstate žiadne tajomstvo, pretože si myslím, že krása prichádza najmä zvnútra. Môžete sa totiž o seba starať zvonka ako chcete, no ak sa zvnútra necítite dobre, všetko ostatné je zbytočné,“ tvrdí herečka. Mama ju odmalička učila, že čistenie pokožky a dostatočná hydratácia je najdôležitejšia. Demi si preto každý deň natiera tvár pleťovým mliekom, ktoré si aplikuje aj na krk a hrudník. Jej pokožka je veľmi citlivá, takže používa iba jemné produkty bez parfumov. Keďže sa vekom znižuje produkcia kolagénu, práve dostatočná hydratácia je kľúčovým bodom k dosiahnutiu jej sviežosti a pružnosti. Okrem toho sa herečka snaží dodržiavať pitný režim a chráni sa pred UV žiarením, ktoré urýchľuje proces starnutia.  

Masáž tváre proti vráskam

Herečkina starostlivosť o pleť je jednoduchá, nedá však dopustiť na masáž tváre pomocou špeciálneho kameňa Gua-sha. Táto pomôcka pomáha Demi uvoľniť svalové napätie, vyhladiť vrásky a spevniť kontúry tváre. Okrem toho, odvádza z tela toxíny, čím pomáha predchádzať zápalom a opuchom. Dôležité je však to, že prírodný kameň je výborný pri tvorbe nového kolagénu a obnove kožných buniek. Tento beauty rituál je časovo a finančne nenáročný, príjemný a ekologický. „Pri masáži používam oleje, ktoré sú prírodnými zvlhčovačmi pleti. Udržia moje vrásky na uzde a dodajú mojej pleti žiarivý vzhľad,“ tvrdí hviezda, ktorá si nevie predstaviť svoj deň bez masáže tváre.

Produkty napínajúce pleť

Demi nie je verná konkrétnej značke kozmetiky, no pri jej výbere sa zameriava najmä na jednu vec. Jej produkty musia vždy obsahovať ingrediencie, ktoré sú schopné napínať pleť. Existujú dokonca konkrétne zložky, ktoré vám môžu pomôcť s príznakmi starnutia. Predovšetkým sa zameriava na peptidy a aminokyseliny obnovujúce produkciu kolagénu, ktoré dokážu pokožku spevniť a prirodzene vydvihnúť. Dokážu totiž preniknúť do všetkých jej vrstiev, čím zaručujú mladistvejší vzhľad. Nielen že sa vďaka nim zbavíte vrások, ale po pravidelnom používaní doprajú vašej pleti lifting.

Nedá dopustiť na bordový rúž

Niektoré ženy nedajú dopustiť na očnú linku alebo mejkap, Demi Moore si nevie predstaviť život bez bordového rúžu. „Moja prirodzená farba pier je trochu fialová, no tento typ odtieňa spôsobí, že vyzerajú omnoho zdravšie, ako keby som si na ne nič nenatrela,“ prezradila herečka. Ak na pery použije bordový rúž, oči si nalíči iba jemne a nenápadnejšie, aby dala prednosť zvýrazneniu pier. Vhodným líčením môžu byť preto čierne linky a matný očný tieň. Pri nanášaní rúžu by ste si však mali dať pozor na to, aby ste zvýraznili kontúry pier pomocou ceruzky, ktorá zabráni vtekaniu rúžu do okolitých drobných vrások.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:09