Beyoncé schudla tridsať kíl po 22-dňovej výzve, ktorú môžete vyskúšať aj vy.dreamstime
StoryEditor

Takto Beyoncé zhodila takmer 30 kíl: 22 dňová výzva, po ktorej sa budete cítiť skvele

15.03.2022, 14:00
Celebrity
Speváčka Beyoncé pribrala počas tehotenstva niekoľko desiatok kilogramov. Na tom, aby získala späť svoju postavu, musela zapracovať. Dva roky po pôrode dcérky Bule Ivy sa jej však podarilo schudnúť takmer tridsať kíl. Toto je 22-dňová výzva, po ktorej sa budete cítiť omnoho lepšie a sebavedomejšie.

Počuli ste už o 22-dňovej vegánskej výzve? Speváčka Beyoncé vážila 88 kilogramov, ale po splnení tejto diéty schudla takmer tridsať! „Ťažko som pracovala. Chcela som znovu ukazovať svoje telo ostatným. Chcela som ukázať druhým ženám, že môžu aj po tehotenstve schudnúť a získať svoju postavu späť,“ povedala speváčka po odhalení tajomstva svojej cesty k štíhlej postave. Vegánska výzva je založená na tom, aby ste sa za 22 dní naučili jesť, variť a myslieť ako vegán. Nenechajte sa však odradiť prvými slovami, pretože táto diéta má čosi viac do seba, ako len rastlinné stravovanie.

Vegánstvo alebo rastlinná strava

Špecialista na výživu Marco Borges, ktorý vymyslel vegánsku výzvu, neurčil trvanie diéty len tak. Marco a ďalší odborníci totiž tvrdia, že prekonanie starých zvykov a vytvorenie nových trvá 21 dní. Počas nich sa naučíte zdravo a správne stravovať, osvojíte si cvičebné návyky a predpokladá sa, že na 22. deň sa stanú zavedené novinky súčasťou vášho životného štýlu. Je však len na vás, či to tak aj zostane, pretože stačí len malé zaváhanie a môžete čakať známy jojo efekt. Táto vegánska výzva je založená na konzumácii čerstvých, rastlinných potravín. Ako inak. Ale pozor, od tradičnej vegánskej stravy sa líši, pretože si nemôžete dopriať napríklad fastfoodové hranolčeky či sladkosti, ktoré v princípe vegánske sú. Pri 22-dňovej výzve by ste sa mali naučiť jesť jedlá plné prospešných živín, minerálov a vitamínov. „Mali by ste sa riadiť jednoduchým mottom - pri každom jedle vy samy rozhodujete, či urobíte pre svoje zdravie niečo prospešné, alebo prikŕmite chorobu,“ hovorí Marco Borges, zakladateľ výzvy.

Denné menu z troch jedál

Okrem toho, že pri 22-dňovej výzve schudnete, vaša celková energia sa zvýši a môžete predísť vzniku cukrovky, vysokého krvného tlaku či srdcových chorôb. Nejde však len o to, aby ste jedli čerstvé, rastlinné potraviny. Vegánska výzva je založená na piatich zásadách:

  • Konzumujte rastlinné nespracované potraviny,
  • jedzte tri jedlá denne,
  • zamerajte sa na rozloženie kalórií 80-10-10 v každom jedle, a to 80% sacharidov, 10% tuku, 10% bielkovín
  • každý deň venujte cvičeniu minimálne 30 minút,
  • neustále sa hydratujte čistou vodou.

Aby ste si vedeli predstaviť, ako by malo vyzerať vaše menu počas vegánskej výzvy, uvedieme vám príklad jedného dňa. Netreba však zabúdať na to, že z vášho jedálnička budete musieť pred začiatkom diéty odstrániť chlieb, sacharidy, cukor, mliečne výrobky, mäso, ryby a najmä alkohol. Na raňajky si môžete odšťaviť tri jablká alebo urobiť smoothies z listovej zeleniny. Obed sa môže skladať napríklad z fazule a sladkých zemiakov. Na olovrant skúste spraviť šalát z avokáda, paradajok, artičokov či inej zeleniny. Každý druhý deň máte možnosť si dopriať zdravý snack v podobe zeleniny s hummusom. Tak čo, nechali by ste sa nahovoriť na 22-dňovú výzvu?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 15:04