Ukrajinské krásky bránia svoju vlasť rukami, slovami aj finančnými zbierkami.instagram/vikyandthekid
StoryEditor

Olga Kurylenko, Milla Jovovich a mnohé ďalšie ženy veria v nádej a volajú po mieri: Takto ukrajinské krásky bránia svoju vlasť

05.03.2022, 14:00
Celebrity
Ukrajinské modelky, herečky a influencerky sa rozhodli brániť svoju vlasť a volať po mieri. Hoci niektoré z nich už nebývajú v krajine zmietanej vojnou, ich rodiny ostali na Ukrajine. Jedna z nich sa dokonca rozhodla obliecť do vojenskej uniformy a vziať zbraň do ruky.

Anastasiia Lenna

Z bývalej Miss Ukrajina sa stala jedna z tých, ktoré bránia svoju krajinu pred ruskými vojskami. Anastasiia Lenna sa narodila a žije v Kyjeve. Na sociálnych sieťach uverejnila fotografiu, na ktorej drží zbraň a hovorí, aby nikto nesiahal na jej krajinu. „Nie som vojak, som len žena, len normálny človek. Narodila som sa v Kyjeve. Toto je moje mesto. Prihováram sa k všetkým ľuďom na svete. Zastavte vojnu na Ukrajine,“ napísala Anastasiia, ktorá sa rozhodla obliecť vojenskú uniformu a brániť svoju vlasť.

Olga Kurylenko

Ukrajinská herečka a modelka Olga Kurylenko je známa najmä vďaka úspešným úlohám vo filmoch ako Black Widow či Hitman. Narodila sa na juhovýchode Ukrajiny a v šestnástich sa presťahovala do Paríža. Keďže jej rodná krajina rozhodne nie je v najlepšej situácii, na sociálnych sieťach sa rozhodla zdieľať príspevky, ktoré jasne volajú po mieri: „Modlím sa za Ukrajinu a bezpečnosť jej ľudí #pleasestopthewar.“

Taťána Makarenko

Bývalá česká Miss a modelka Taťána Makarenko žije od deviatich rokov v Česku, no pochádza práve z Ukrajiny. Na sociálnych sieťach priznala, že v jej rodnom meste Odessa sa nachádza v týchto chvíľach jej rodina, o ktorú má naozaj veľký strach. Avšak, ak to bude potrebné, urobí všetko pre to, aby zachránila svojho brata a otca, ktorí odišli bojovať za svoju krajinu.

Milla Jovovich

Herečka a modelka Milla Jovovich známa najmä z filmu Resident Evil sa narodila v Kyjeve, chvíľu žila v Rusku a v piatich rokoch sa odsťahovala do Los Angeles. Na sociálnych sieťach sa zdôverila fanúšikom, že je zdrvená zo situácie, ktorá sa práve deje. „Moja krajina je bombardovaná. Priatelia a rodina sa skrývajú. Som zdrvená, keď sledujem, aká hrôza sa tam odohráva,“ napísala Milla, ktorá sa snaží so všetkých síl, aj keď na diaľku, pomôcť svojej rodnej zemi.

Viky Rader

Viky Rader sa narodila v Žytomyre a študovala ekonómiu a módu v Londýne a Kyjeve. Modelka žije v Paríži a jej mama a otec sa nachádzajú uprostred vojny, dokonca bývajú blízko vojenskej stanice. „Mojim deťom chýbajú starí rodičia, ktorí zostali vo vojnovej zóne bojovať za slobodu,“ napísala modelka, ktorá by spravila všetko pre to, aby dostala svoju rodinu do bezpečia.

Karina More

Karina je ukrajinskou expertkou v oblasti fyzickej kondície a mimiky. Keďže precvičuje tvárovú jógu, rozhodla sa, že z predaja jej maratónu daruje výťažok Ukrajine. S rodinou bývala v Charkove, odkiaľ musela v posledných dňoch aj so synom utiecť. Na Ukrajine však musel zostať brániť vlasť jej manžel. „Zostali sme so synom sami, mojou úlohou bolo odviesť ho na bezpečné miesto. Teraz sme so synom v bezpečí. Nikdy to pre mňa nebolo také ťažké. Neviem, čo bude ďalej,“ napísala Karina, ktorá sa aj cez všetku bolesť snaží pomôcť, ako len môže, aj finančne. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:46