Modelky s Downovým syndrómom búrajú všetky predsudky.instagram/elliejg16_zebedeemodel
StoryEditor

Ani hendikep im nezabránil splniť si sen. Modelky s Downovým syndrómom búrajú všetky stereotypy

28.02.2022, 10:00
Celebrity
Módne prehliadky už dávno nie sú len o vysokých, štíhlych a nádherných ženách. V súčasnosti totiž na mólach môžete vidieť okrem typickej krásy žieny aj dievčatá, ktoré sa narodili s hendikepom. Pozrite sa, ako búrajú modelky s Downovým syndrómom všetky predsudky.

Pozrite sa, ako búrajú modelky s Downovým syndrómom všetky predsudky. Nie jedna, ale hneď niekoľko žien s touto diagnózou zmenilo pohľad na krásu.

Sofia Jirau

Toto mladé krásne dievča pôsobí v modelingovom svete už od roku 2019. Avšak známou sa stala najmä po kampani o diverzite a jedinečnosti, s ktorou prišla svetoznáma značka spodnej bielizne. Sofia Jirau mala vždy veľké ambície a sny, a preto nie je vôbec prekvapivé, že sa stala prvou modelkou s Downovým syndrómom. Podľa nej limity neexistujú, vďaka čomu môže byť príkladom pre tých, ktorí majú tajné sny, ale myslia si, že si ich nemôžu splniť. Taktiež tvrdí, že každý má nádej, a to bez ohľadu na farbu pleti, národnosť, hmotnosť či akýkoľvek iný stereotypný vzorec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Beth Matthews

Predsudky búra aj 22-ročná Beth Matthews, ktorá pochádza z Walesu. Aj keď sa narodila s Downovým syndrómom, nič jej nestálo v ceste stať sa slávnou modelkou. Pre túto kariéru sa rozhodla najmä po tom, čo videla aj iné dievčatá s rovnakou diagnózou v modelingovom svete. Jej najväčším úspechom bolo podpísanie zmluvy s veľkou agentúrou Zebedee, ktorá sa zameriava na búranie mýtov o zobrazovaní ľudí so zdravotným postihnutím v médiách. Jeden z jej veľkých míľnikov v modelingovom svete bolo nafotenie luxusných svadobných šiat, čím sa duplicitne búra stereotyp v kontexte hendikepovaných žien. Ďalším snom an´mbicióznej Beth je dostať sa do Hollywoodu a stať sa herečkou. Budeme jej teda držať palce.

Ellie Goldstein

20-ročná Britka Ellie Goldstein sa aj napriek hendikepu rozhodla presadiť vo svete dokonalosti. Už ako tínedžerka podpísala zmluvu so spomínanou spoločnosťou Zebedee. V súčasnosti dosiahla svoj najväčší úspech, stala sa totiž modelkou pre luxusnú značku Gucci, ktorá sa vo svojej kampani zameriava na netradičnú krásu. Keďže Ellie miluje veľa pozornosti, byť pred kamerou či fotoaparátom jej problém nerobí. Najdôležitejšie pre ňu však je, že sa stala inšpiráciou aj pre iné dievčatá s rovnakým postihnutím, ktoré sa vďaka nej rozhodli ísť si za svojím snom.

Madeline Stuart

Modelka Madeline Stuart sa narodila s Downovým syndrómom, ale jej mama od začiatku vedela, že raz dokáže neuveriteľné veci. V roku 2014 sa s rodičmi vybrali na výlet, kde absolvovali módnu prehliadku. Vtedy 14 - ročná Madeline hneď vedela, že sa tiež chce raz prechádzať po móle. Nafotila preto niekoľko fotografií, ktoré sa okamžite stali virálnymi a v priebehu mesiaca dostala ponuku od troch rôznych značiek o účasť na týždni módy v New Yorku. Odvtedy sa jej podarilo pracovať pre niekoľko ďalších mien, ale najmä je inšpiráciou na sociálnych sieťach.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:16