Tipy na starostlivosť o pleť od známych supermodeliek.Pexels/Anna Shvets
StoryEditor

Trápi vás unavená a suchá pokožka? O tajné triky sa podelili známe supermodelky

29.04.2023, 08:00
Celebrity

Po dlhých mesiacoch zimy, výkyvoch počasia a nedostatku vitamínu D sa naša pleť potrebuje zotaviť. Ako jej prinavrátiť žiarivú krásu vám poradia tieto topmodelky.

Heidi, Miranda či Karolína sa počas svojej bohatej modelingovej kariéry naučili toho o kráse mnoho. Topmodelky dobre vedia, aká je zima pre ich pleť vyčerpávajúca, a preto u nich nastáva v tomto období jarné upratovanie. V kozmetických rituáloch. 

Miranda Kerr

Miranda pretavila svoje skúsenosti v oblasti starostlivosti o pleť aj do úspešnej kozmetickej značky, ktorá je v súčasnosti lídrom v oblasti prirodzenej krásy. Čo sa týka samotnej topmodelky, jej ranná avečerná klasika pozostáva najmä z jemného čistiaceho oleja z mliečnych húb.

„Obsahuje šťavu z listov aloe vera a hríbu strieborného, huby totiž fungujú na podobnom princípe ako kyselina hyalurónová. Musíte ním zatriasť, aby sa aktivoval. Potom sa zmieša s týmito neuveriteľnými olejmi, akým je napríklad olej z jablčných semien, a zmení sa na mliečnu textúru. Nie je taký ťažký ako tradičný olejový odličovač. Naopak, je veľmi ľahký a vaša pleť zostáva hladká a hydratovaná. Nemajte obavy z lepkavého efektu, mejkap rozpustí bez problémov,“ hovorí Miranda nadšene.

Každé ráno používa povzbudzujúci peeling z kurkumy obsahujúci silice mäty piepornej, ktoré prinesú závan čerstvého vánku do vašej kúpeľne. Na spevnenie a v boji so zvýšenou pigmentáciou pokožky zas Miranda používa vitamín C. Má však špeciálny typ nazývaný askorbyl glukozid. Vpije sa do pleti a preniká naozaj do hĺbky. Okrem pigmentových škvŕn pomáha i s tónovaním a rozjasnením tváre.

Nicole Atieno

Pevná rutina je kľúčová, tvrdí Nicole Atenio, ale aj ďalšie supermodelky, ktoré kvôli sústavným prehliadkam nosia na tvári kilá mejkapu. Základom je stabilný nočný režim, ktorý pleti umožní oddych po náročných dňoch. Nicol má ako prvý krok odlíčovanie s obrúskom na tvár a dočistenie pomocou hydratačného čistiaceho krému. Ak má pocit, že to jej pleť potrebuje, používa aj peeling alebo masku na T-zónu.

Jasmine Tookes

Súčasná americká modelka, ktorá kedysi patrila aj k Victoria‘s Secret Angels, Jasmine Tookes preferuje o niečo menej príjemnú rutinu. Nejde však o nič náročné, pretože si vystačíte s jedinou ingredienciou. Jasmine si zvykne počas noci naniesť na tvár ľad, a to s cieľom spevniť ju a pomôcť rýchlejšiemu krvnému obehu. Stačí zabaliť trochu ľadu do handričky alebo si tvár postriekať ľadovou vodou, aby ste proces urýchlili.

Heidi Klum

Zvládne to aj bez luxusných kozmetických značiek. „Ráno sa osprchujem a umyjem si tvár detským šampónom, pretože je pre pleť najšetrnejší a všetko odstráni,“ prezrádza svoj prvý beauty krok Heidi Klum. Následne svoju pleť ošetrí jemným hydratačným mliekom: „Myslím, že si môžete kúpiť všetky elixíry a krémy, ale je dôležité, aby ste svoju pokožku vyživovali zvnútra. Každé ráno si doprajem smoothie, ktoré je vyrobené z čerstvého ovocia a zeleniny, a takisto užívam vitamíny určené na pokožku, vlasy či nechty.“

Karolína Kurková

Žiari pomocou citrónovej šťavy. „Jednoducho vytlačím trochu citrónovej šťavy a umyjem si ňou tvár. Kyselina tak vytiahne všetko, čo tam nepatrí. Nejde o žiaden prelomový trik, no zaručujem, že zažiarite,“ tvrdí topmodelka s českými koreňmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:58