Slovenská návrhárka Vanda Janda je medzi milovníkmi módy známym pojmomInstagram/vandajanda
StoryEditor

Začínala blogom, dnes má vlastnú značku oblečenia: Vanda Janda je full time diva

27.02.2022, 12:00
Celebrity
Rodáčke z Košíc sa zunovala konfekcia, preto začala so šitím vlastných šiat. Prostredníctvom blogu zverejňovala svoju kolekciu a dnes jej modely môžete žiaria aj fashion weekoch.

Kým dnes trendy sledujeme prostredníctvom influencerov na instagrame, ona v dvanástich rokoch začala písať blog. Aj keď prešlo viac než desať rokov, svojím pohľadom na módu upútala početné zástupy fanúšikov, vďaka čomu je dnes autorkou vlastnej odevnej značky – VANDA JANDA.

Pred osemnástkou odišla do Prahy študovať módny dizajn a české mesto jej otvorilo dvere na nadviazanie nových kontaktov a príležitostí. Ako stážistka pracovala pre dizajnéra slovenského pôvodu Mira Saba. Postupom času sa z nich stali priatelia a stala sa tvárou jeho značky A.LAB.

Svet módy ju vždy zaujímal

K umeleckému cíteniu smerovala odmalička, rodičia ju preto prihlásili na kurz výtvarnej výchovy. Malá Vanda Ivica Jandová, ako znie jej celé meno, vnímala svet predovšetkým vizuálne. Prvý návrh šiat nakreslila už v predškolskom veku a doteraz je starostlivo odložený. V prípade, že ju múza nekopne, vracia sa k detským kresbičkám, pretože v sebe nesú najväčšiu genialitu a úprimnosť.

Inšpiráciou jej bola aj babička Alicija, ktorej cit pre módu a životnú filozofiu prevzala aj Vanda. Rodina je blogerské začiatky najskôr vnímala skepticky, báli sa množstva informácií, ktoré zverejňovala na webe pre tisícky cudzích ľudí. Videli však, že internetový priestor je pre ňu pritesný a stredná škola úžitkového výtvarníctva bola pre ňu prínosom.

Ženská aj v teplákoch

Modely teplákových súprav lichotiace postave aj oku zaznamenali u Vandy veľký odber. Prevedenie v príjemných farbách a materiáloch sa nemusí nutne spájať s klasickými „teplákovkami“, ktoré si odkladáme na jarné upratovanie. Aj elegantne oblečené ženy chcú občas vymeniť pôsobivé outfity za pohodlnejšie, no stále štýlové.

Pandémia zasiahla aj módny priemysel, preto Vanda po prvej vlne v lete 2020 spustila vlastný e-shop. Niektoré kúsky sú na stránke dostupné, iné si musia počkať na osobné vyskúšanie a upravovanie. Klienti sa však nesťažujú, masovo šité oblečenie by strácalo na exkluzivite a významným faktorom je aj možnosť osobného kontaktu. Vyzdvihuje to zážitok z nakupovania a srdce každej milovníčky módy poteší osobná prehliadka a nákup krásnych šiat.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:06