Wikimedia
StoryEditor

Jej nadváha z nej spravila jedinečnú herečku. Helena Ružičková sa za svoje telo nikdy nehanbila

15.03.2021, 23:15
Celebrity
Známa česká herečka vedela, že sa za nadbytočnými kilami skrývajú zákerné diagnózy - a práve preto si svoje telo vážila a nikdy netrpela nedostatkom sebavedomia.

Keď sa povie meno herečky Heleny Ružičkovej, zrejme neexistuje človek, ktorý by si nevedel predstaviť tvár úspešnej českej umelkyne. Divadlo a herectvo boli pre §u obrovskou vášňou už od skorého detstva. Napriek tomu, že vystupovala v detskom balete a neskôr sa dostala k hraniu aj v divadle, na prestížnu DAMU (Divadelná fakulta Akadémie muzických umení) sa jej nikdy nepodarilo dostať. Z nej však predsa niečo získala - a to konkrétne svojho manžela. Herca Jířiho Ružičku totiž spoznala na osudných talentovkách. Vraví sa, že s ním chodila na natáčania a divadelné hry, kde sa starala o všetko možné a popritom stíhala prosiť produkciu, aby jej našli čo i len malé miesto v inscenáciách. 

Práve jej vytrvalosť a cieľavedomosť z Heleny spravili uznávanú herečku, ktorá si nielen na domácej scéne okamžite vytvorila silné meno. Za svojho života sa objavila hneď v niekoľkých úspešných filmoch. Z veľkého množstva filmových rolí si ju diváci najviac pamätajú ako Heduš v trilógii Homolkových či Škopkovú v trilógii Slunce, seno. Malú rolu si dokonca strihla v Popoluške, kde dokázala, že si zo svojej postavy a výzoru ťažkú hlavu nerobí. Dokázala z nej spraviť svoju prednosť, čo je nepochybne symbolom silného človeka, ktorý na veci hľadí s nadhľadom. 

Písal sa rok 1955 a mladá Helena mala v tom čase len 19 rokov. Svojmu manželovi priviedla na svet syna Jozefa a všetko sa zdalo ideálne - až do momentu, kým sa dnes už ikonická herečka nedokázala zbaviť popôrodných kíl, práve naopak, začala ich naberať ešte viac. Spočiatku je tento problém trápil tak, akoby trápil nejednu ženu. Vtedy však ešte netušila, že to najväčšie trápenie ju ešte len čaká... 

Článok pokračuje kliknutím na ďalšiu stranu

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. september 2024 02:17