Wikimedia
StoryEditor

Jej nadváha z nej spravila jedinečnú herečku. Helena Ružičková sa za svoje telo nikdy nehanbila

15.03.2021, 23:15
Celebrity
Známa česká herečka vedela, že sa za nadbytočnými kilami skrývajú zákerné diagnózy - a práve preto si svoje telo vážila a nikdy netrpela nedostatkom sebavedomia.

Po niekoľkých neúspešných diétach a množstva zhodených kíl, ktoré si predsa len našli opäť svoju cestu naspäť, herečka zistila šokujúcu správu. Už v mladom veku jej diagnostikovali skrytú srdcovú poruchu a zadržiavanie vody v tele, ktoré museli riešiť špeciálni odborníci. Tí jej pomocou prístrojov odsávali vodu z tela. 

Napriek nepriaznivému osudu a faktu, že musela Helena Ružičková dlhé roky zápasiť s diagnózami, ku ktorým sa neskôr pridružila aj rakovina, na sebe umelkyňa nikdy nedala badať vyčerpanie či negatívny postoj k životu. Do svojich postáv, ktoré možno neboli najkrajšie, vkladala svoju energickú, temperamentnú povahu, ale aj jedinečný humor a vyjadrovacie schopnosti, akými azda oplývala len ona. Aj keď teda potichu zvádzala svoj neľahký boj, divákom nedala dôvod na pochybnosť o svojom sebavedomí. Vedela, že to, aký herecký výkon podáva, je oveľa dôležitejšie ako to, ako vyzerá.

Jej dvorná spisovateľka Marie Formáčková strávila pri obľúbenej herečke posledné dni. Do toho dnešného si pamätá na jedny z posledných slov, ktoré jej Helena povedala.

 ,,Dali jej náplasti s morfiom, cítila sa veľmi dobre. Vravela mi - ja odtiaľto opäť odtancujem. A to boli posledné slová, ktoré som od nej počula. Na druhý deň ju na jej prianie uviedli do umelého spánku, z ktorého sa už neprebudila a za deväť dní zomrela.''

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. jún 2024 03:52