shutterstock.com
StoryEditor

Títo štyria herci sú dôkazom toho, že ani starnutie ich neodradí od toho, čo milujú najviac

13.06.2019, 09:20
Celebrity
Filmy, v ktorých hrali hlavnú postavu doteraz zarobili niekoľko desiatok miliárd dolárov. Patrí niektorý z nich medzi vaše obľúbené?

Nebudeme si klamať. Určite ste boli aspoň do jedného z týchto hercov platonicky zamilovaná. Alebo ešte stále ste? 

Sylvester Stallone: Rocky
Počet filmov: 8
Obdobie: 1976 – 2018 (42 rokov)
Označenie „životná rola“ v jeho prípade dostáva celkom nový rozmer. V roku 1976 Stallone vymyslel príbeh podceňovaného boxera a vďaka filmu Rocky sa stal hviezdou. Sám vytvoril boxerskú choreografiu a jeho mladší brat zložil do filmu hudbu. Séria zdanlivo zaspala po piatej časti z roku 1990, ale starnúci športovec sa v roku 2006 dokázal vrátiť v snímke Rocky Balboa. V roku 2015 sa navyše Rocky objavil ako tréner vo filme Creed, ktorý sa dočkal aj pokračovania. Doteraz Rocky zarobil celosvetovo 1,6 miliardy dolárov.

Arnold Schwarzenegger: Terminátor
Počet filmov: 5
Obdobie: 1984 – 2019 (35 rokov)
„Ja sa vrátim!“ Slávna hláška robotického zabijaka z budúcnosti je jedným z poznávacích znamení slávnej sci-fi série. Rakúsky svalovec sa s rolou, ktorá mu pomohla aj k postu guvernéra Kalifornie, zdanlivo rozlúčil v roku 2003, keď vznikol film Terminátor 3: Vzbura strojov. Séria potom pokračovala s inými tvorcami a hercami, ale v roku 2015 sa Arnold k svojej najslávnejšej postave vrátil vďaka filmu Terminator Genisys – tvorcovia priznali jeho starnutie, ktorému zjavne podliehajú aj kyborgovia. Vo filme Terminátor: Temný osud, ktorý sa do našich kín dostane v októbri, z neho bude opäť poriadny záporák.

Harrison Ford: Indiana Jones
Počet filmov: 4
Obdobie: 1981 – 2008 (27 rokov)
Archeológ s klobúkom a bičom sa stal kultovou filmovou postavou a Harrison Ford sa k nemu dodnes rád vracia. Zatiaľ na posledné dobrodružstvo ho Steven Spielberg vyslal v roku 2008 vo filme Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky, ale v hre je aj piaty film, ktorý by mal doraziť v roku 2021. Bude mať Indiana Jones na dôchodku ešte silu zdolávať nástrahy džunglí, roklín a jaskýň v honbe za vzácnymi artefaktmi? Každopádne, značka Indiana Jones má hodnotu dvoch miliárd dolárov.

Harrison Ford shutterstock.com

Bruce Willis: John McClane
Počet filmov: 5
Obdobie: 1988 – 2013 (25 rokov)
Nezničiteľný newyorský policajt John McClane sa už päťkrát ocitol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Bruce Willis pritom k tejto kultovej postave prišiel ako slepé kura k zrnu – bol totiž posledným náhradníkom, keď rolu pred ním odmietli Robert De Niro, Mel Gibson, Burt Reynolds, Al Pacino a Richard Gere. Aj keď Willis pri nakrúcaní prvého filmu pre zle riešenú akustiku počas strieľania z pištole čiastočne ohluchol na ľavé ucho, táto rola mu prirástla k srdcu. Už dlhší čas sa hovorí o šiestom filme s McClanom, ale žiadne detaily zatiaľ neuzreli svetlo sveta.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:03