Na dobrotách od Jaromíra Trejbala si pred ním pochutnávali také hviezdy ako Greta Garbo, Pablo Picasso alebo Aristoteles Onassis. Chýrny kuchár totiž varil v parížskom hoteli Ritz, kde chystal delikatesy pre kráľov, vojvodov a šejkov. Burian ho stiahol z luxusného pražského lahôdkárstva U Lipperta, kam často chodieval so svojou manželkou Ninou, podobne ako iné predvojnové celebrity. Podarilo sa mu to aj vďaka tomu, že kuchára preplatil. Aj kuchyňa v Burianovej vile v pražských Dejviciach bola zariadená ako pre šejka. Burian mal štyri chladničky, na každý druh potravín osobitnú. Tak vlastnil chladničku na mäso, zvlášť na ryby, ďalšiu na mlieko a mliečne výrobky, inú výhradne na zeleninu. Podobne mal v dome vínnu pivničku, ďalšia bola pivná, v ktorej nesmela chýbať zásoba plzenskej dvanástky.
Zásadná podmienka - nesmie pribrať Hoci sa slávny komik rád chválil svojím kuchárom, od jeho manželky dostal Trejbal zásadnú podmienku – Vlasta z jeho kuchyne za rok nesmie pribrať ani dekagram! A to obedy z jeho rúk nezriedka mávali aj sedem chodov! Napriek tomu kuchár, ktorý uprednostňoval francúzsku kuchyňu, pod-mienku splnil. Možno aj s pomocou samotného Buriana, ktorý bol neúnavný športovec, veď v areáli veľkej vily, kde každé ráno na dvore vyvesoval svoju vlajku, nechýbal tenisový kurt ani bazén. Kôprovka je kôprovka A čo dobré Trejbal varil svojmu zamestnávateľovi? Večer po návrate z divadla Burian uprednostňoval studenú kuchyňu. A tak si po náročnom dni mohol pochutnať na delikatesách ako plnené raky, zubáče alebo úhory, či studenom pstruhovi, bažantích či králičích paštétach, galantínach, terinách z jarabice, jahňacej pečienke, mozočku vo vínovej omáčke a ďalších gurmánskych špecialitkách. Z teplých jedál miloval napríklad polievku z bažanta alebo kuracie mäsko s cestovinami. No Trejbal vo svojich spomienkach uviedol, že herec nadovšetko miloval hlavne jedno jedlo. Raz, keď dojedol špagety s kuracími prsiami na mandliach, povedal: „Jaruško, tie cestoviny boli vynikajúce, ale kôprovka je kôprovka. Urobíte kôprovku?“