archív Bekim
StoryEditor

Bekim je inšpiráciou nie len pre hendikepovaných. Život berie s humorom a nadhľadom

20.12.2021, 08:00
Celebrity
Komik a moderátor Bekim Azri je príkladom pre mnohých ľudí. Svojím príbehom dokazuje, že ak život beriete s humorom, všetko je hneď krajšie.

32- ročný Bekim Azri je stand-up komik, raper a moderátor, ktorého životný príbeh chytí nejedného človeka za srdce. Nie len macedónske korene ho robia iným, ale taktiež je inšpiráciou aj humor, s akým berie život s hendikepom. Práve úsmev mu pomohol  dostať sa po nehode, ktorá sa mu stala pred pár rokmi, však predsa on sám hovorí: „Ľudia, neberte to tak vážne.“ 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bekim Aziri (@bekimko)

Humor lieči

Bekim to v živote nemal ľahké. V 16- tich rokoch sa mu pád na pretekoch terénnych bicyklov stal osudným. Ostal pripútaný na vozíku a aj keď mu lekári nedávali šancu, že sa raz dokáže postaviť na nohy, dnes prejde niekoľko metrov úplne sám. Komika nič nezastaví,  každodenná snaha učiť sa a zlepšovať je dnes inšpiráciou nie len pre hendikepovaných. Neustále nabitý optimizmom, dobrou náladou a bezprostrednosťou sa venuje rapu, moderovaniu a je stand-up komikom, alebo ako by povedal Bekim, sit-down komikom. „Častokrát bojujem s tým, že nemôžem byť takým mužom, akým by muž mal byť. Ale ak by som sa neustále utápal v tom, čo nemôžem, tak by tie myšlienky pohltili moju nádej,“ napísal k príspevku na sociálnej sieti, aby vysvetlil, ako je možné, že sa všetko snaží brať vždy s humorom.

Okrem toho, že sa usiluje úplne sa dostať na nohy, stretáva sa s ľuďmi, ktorí boli taktiež prinútení zostať na vozíku: „vždy, keď sa stretávam s deťmi, ktoré majú nejaké postihnutie a ich rodičmi, tak si uvedomím, že 99% problémov, ktoré majú ľudia v mojom okolí, sú absolútne zanedbateľné zbytočnosti,“ napísal k fotografii s dievčatkom s podobným hendikepom. To znamená, že nie len on je pre mnohých inšpiráciou, ale aj ľudia s podobným príbehom sú príkladom pre dnešný svet, pre zdravých ľudí. 

Nekonečná inšpirácia

„Po mojom ochrnutí som ako prvé dostal v nemocnici pred oči telefón, kde bolo video, ako sa ti stal úraz a ako makáš,“ napísal jeden z fanúšikov Bekimovi do správy. Totiž okrem toho, že sa komik venuje cvičeniu, dokonca si s kamarátmi založil pred piatimi rokmi rehabilitačné centrum, kde sa snažia zlepšovať kvalitu života ľudí s rôznymi hendikepmi. Bekim hovorí, že život na vozíku nie je o tom, aby ho ľudia ľutovali, chce žiť normálne a urobí pre to všetko. Aj keď na sociálnych sieťach poväčšine baví ľudí, niekedy sa stane, že uverejní príspevok aj s motivačnými slovami: „pre väčšinu mojich ľudí čo ma sleduje je urobiť pár krokov nič. Ani nerozmýšľaš a chodíš. Nevenuješ tomu pozornosť, postavíš sa a ideš na toaletu. Váž si to!! Váž si každú jednu maličkosť, ktorú dokážeš. Vieš, čo by za takú maličkosť, ako je postaviť sa z postele a vybehnúť von dali iní ľudia?“ Po boku jeho nádhernej manželky sa Bekim neustále snaží zdokonaľovať a nezaspať na vavrínoch. Je inšpiráciou pre iných, ale aj pre samého seba.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 04:30