Potrebujeme:
Piškótové cesto
200 g strúhané kokosu;
1/3 polohrubej múky;
1 lyžičku prášku do pečiva;
¾ hrnčeku cukru;
3 ks žĺtkov;
8 ks bielkov.
Krém:
2 hrnčeky mlieka;
5 ks žĺtkov;
4 PL cukru;
2 PL hladkej múky;
1 PL škrobu;
250 g masla;
50 g strúhaného kokosu;
1 vanilkový puding.
Postup prípravy:
Na panvici si zohrejeme 1a ½ hrnčeku mlieka a privedieme ho do varu. V miske si vymiešame žĺtky s múkou, kukuričným škrobom a zvyškom mlieka.
Zmes, ktorá nám vznikla, pridáme do horúceho mlieka a varíme tak dlho, pokým nám nevznikne hustá kaša.
V ďalšej miske zmiešame maslo s vychladeným pudingom.
Cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme bielky s cukrom. Následne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva a na záver kokos.
Vzniknuté cesto si rozdelíme na polovicu, pretože budeme potrebovať dve piškóty.
Tieto dve polovice cesta pečieme na 180°C približne 25 minút.
Na prvú piškótu nanesieme kokosový krém, položíme na ňu druhú polovicu a opäť vrstvu krému.
Dobrú chuť! :-)