iveta bartošováprofimedia
StoryEditor

K samovražde ju doviedli tí, ktorých najviac milovala. Mama Ivety Bartošovej otvorene o svojej dcére

04.05.2021, 13:30
Celebrity
Milovala a túžila byť milovaná. Úprimne. Bez toho, aby sa na ňu niekto pozeral ako na slávnu speváčku, na ktorej dokáže zarobiť nemalú sumu peňazí...

Aj tento vzťah však skončil obrovským bôľom. ,,Spievali na Kube a on jej tam zahol s nejakou Kubánkou. A bol koniec lásky. Iveta sa proste hrozne rada a veľmi rýchlo zamilovávala, ale potom sa tiež veľmi rýchlo odmilovala,'' opísala ďalej svoju dcéru Svatava. Práve to bol jeden z hlavných impulzov, prečo začala mať Iveta podľa slov jej mamy problémy s alkoholom. V čase, keď sa narodil syn Artur, síce problémy na chvíľu prestali, no po krátkom čase sa opäť ukázali. Už vtedy sa začali objavovať vážne psychické problémy, ktoré boli riešené aj hospitalizáciou v psychiatrickej liečebni. ,,Keď si podrezala žily, povedala mi, že sa doma zachytila o záclonu a spadla na misu, ktorú niesla, a porezala sa o črepiny. Všetky tieto hrôzy som sa dozvedela až postupne. Z novín,'' so zármutkom zo seba dostáva zronená mama, ktorá sa do dnešného dňa spamätáva zo smrti slávnej dcéry.

Napriek tomu sa stihla Iveta vydať ešte dvakrát - prvýkrát za herca Jířiho Pomeje, ktorý bol až po uši v dlhoch a na slávnej manželke rád zarábal. Na spoločnej dovolenke ju nafotil hore bez a fotky poslal bulvárnemu denníku, za ktoré následne zinkasoval peniaze. Zrada pokračovala podľa slov Ivetinej mamy aj v druhom, jej poslednom manželstve s Josefom Rychtářom. Ani nie po roku však chcela manželstvo ukončiť.

Neustály nátlak a kritizovanie už krehká duša, akou nepochybne bola, nedokázala zniesť. ,,Niektorí jej partneri na ňu bulváru aj donášali. Potom vychádzali hnusné články a Rychtář jej ich dával pod nos, aj keď vedel, ako ju to vždy raní a spôsobí ďalšie depresie. Raz mi do telefónu povedala: „Mami, on mi to furt nosí.“ Bola nešťastná, že nemá pokoj, že ju stále strážia fotografi. Bála sa vyjsť aj z domu na záhradu a stále mala zatiahnuté rolety, aby ju niekto nevyfotil cez okno. V tomto smere žila hrozný život,'' priblížila smutné chvíle speváčky Svatava. Ak by médiá neviedli lynč na Ivetu, zrejme by jej život vyzeral úplne inak. Paradoxne jej najbližší, ju v medializácii podporovali - aj keď museli vidieť, že sláva Ivete viac škodí, než pomáha. 

O smrti svojej dcéry sa Svatava dozvedela od jej manžela. ,,Zavolal mi to Rychtář. Plakal a položil telefón, ani som sa ho nestačila na niečo opýtať. Začala som plakať, ale už som tým všetkým bola taká otupená a v posledných rokoch som si hovorila, že sa o niečo také pokúsi a podarí sa jej to. Vždy, keď sa pokúsila vziať si život, ju z toho niekto dostal, ale tentoraz sa rozhodla ísť na istotu... V pondelok večer som s ňou hovorila a v utorok napoludnie skočila pod vlak. Doteraz to nechápem. Stále počujem posledné slová z nášho telefonátu: „Mamička, mám ťa rada, maj sa tu pekne a daj na seba pozor.“ Nebola opitá, to som už po tých rokoch poznala. A to bol koniec nášho posledného rozhovoru. Rychtář ho nahrával a potom to dal do televízie. Hrozne ma to ranilo,'' opísala moment, kedy sa musela vyrovnať s azda najväčšou bolesťou rodiča... profimedia



Ak máte vy, alebo ktokoľvek vo vašom okolí akékoľvek psychické problémy, neváhajte kontaktovať pomoc. Nájdete ju na stránke www.ipcko.sk či v organizácií Liga za duševné zdravie. Nezabúdajte na to, že aj psychika je mimoriadne dôležitá a nie je hanbou hovoriť o svojich problémoch. Zvládnete to, v tomto boji nie ste sami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 14:49