Hero
StoryEditor

Kristína Farkašová v šoku: „Okradli ma!“

15.09.2017, 08:50
Celebrity
Herečku živí duševné vlastníctvo. Jej originálne výrobky však niektoré podnikavé ženy bez hanby kopírujú a predávajú vo veľkom.

Herečka Kristína Farkašová je neskutočne kreatívna mladá žena. Tričká s vtipnými nápismi a charakteristickým výzorom zaujali fanúšikov už pred mnohými rokmi. Ona ich vtedy ešte len takpovediac na kolene vlastnoručne maľovala po nociach a ponúkala fanúšikom. Za ten čas si vybudovala solídnu značku a dnes tričká predáva vo veľkom.

Aké však bolo jej prekvapenie, keď sa dozvedela, že niektoré ambiciózne dámy doma vyrábajú navlas rovnaké tričká, ktoré potom predávajú cez internet. Dokonca o pár eur lacnejšie, lebo originály si nemôže dovoliť každý.

„Chcela by som len upozorniť takto verejne, že toto je napríklad normálne krádež a že argumenty, že moje koláčovské veci sú drahé by nikde neprešli. Tiež by som chcela mat helikoptéru, ale skrátka na ňu nemám, takže ju mať nebudem a som s tým úplne ok. A že áno, mňa živí celý život to, čo sa nazýva duševné vlastníctvo. A že je to dojímavé, že som taká inšpiratívna, ale nakoľko je toto už asi desiaty prípad na Modrom koníkovi a stále sa nájdu mamičky, ktoré si nedajú pokoj, či dokonca po žiadosti, aby moje návrhy zo svojho predaja stiahli, ich tam opätovne zaradia,“ spravodlivo sa rozčúlilo na svojom profile na sociálnej sieti a pridala aj fotografiu dupačiek, ktoré sú navlas rovnaké.

„Viete, hnevám sa, ale to ste si asi všimli. Nie na konkrétnu mamičku, ale na neúctu voči práci iných ľudí. 10 rokov som chodila svoje ručne maľované tričká predávať po jarmokoch, aby som si zarobila na živobytie. Trvalo dlho, kým sa Koláčová stala naozajstnou značkou. "Potrebuje si, chúďa, privyrobiť," je tiež milý argument, ktorý býva reakciou na kradošiny, ale tiež neprejde. Rozhodne by ste nechceli, aby ste niekomu pomohli tým, že by vám kradol vaše veci, nápady, ak to preženieme, peniaze, však nie? Chcela by som teda verejne poprosiť všetky bytosti, aby nekradli cudzie nápady, nielen moje, a popriať im veľa vlastnej kreativity a úcty k práci iných ľudí,“ zakončila svoj príspevok vytočená Kristína, pre ktorú príjmy z predaja jej vlastnej tvorby predstavujú významnú čiastku.

Ak teda uvidíte na internete predávať Farkašové fejky, dajte jej vedieť. Nikdy totiž neviete, kedy akási dobrá duša okopíruje aj váš nápad.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:03