pixabay.com
StoryEditor

Je to prirodzené ako objatie, tvrdí matka, ktorá kojí päťročného syna

19.07.2016, 14:45
Životný štýl
Žiadne návštevy u lekárov, školská dochádzka alebo večierka. To sú hlavné body, ktorými sa riadi rodina Matta (33) a Adele (32) Allenových z Brightonu. Rodičia pri výchove svojich dvoch detí kladú dôraz na čo najväčšiu prirodzenosť.

Päťročný Ulysses a jeho ročná sestra Ostara podľa rodičov nebudú chodiť do normálnej školy. Je vraj lepšie, že trávia veľa času v prírode a komunikujú so zvieratami a rastlinami. Deti neboli ani u lekára, až na jednu výnimku, kedy mal chlapček astmatický záchvat. Matka svojho syna navyše stále dojčí, ako píše idnes.cz.

"Ulyssesa ešte čas od času stále dojčím. Vzhľadom na to, že sa nám narodilo bábätko, tak to obmedzil a my sme museli dospieť k vzájomnému pochopeniu, že musí prestať. Ale potom som nebola schopná mu povedať: Tak a odteraz už nič. Myslím, že je na ňom, aby sa rozhodol, keď chce skončiť. Je to rovnako prirodzené ako objatie. Je to spojenie," cituje Allenovú denník Daily Mail.

Rodila bez lekárov

Adele, ktorá o svojom životnom štýle píše blog, pristupovala alternatívne už k tehotenstvu a pôrodu. Obaja s manželom tvrdia, že je to pre nich prirodzené. Vyznávajú takzvaný off-grid spôsob života, ktorý kladie dôraz na slobodu a obmedzenie vymožeností modernej doby. Adele rodila bez lekárov alebo pôrodnej asistentky, len za prítomnosti manžela.

"Predstava pôrodu v nemocnici sa mi nepáčila z mnohých dôvodov - už len z toho pozerania na vás," vyhlásila.

Po takzvanom lotosovom pôrode si nenechala prestrihnúť pupočnú šnúru s placentou, ale s manželom počkali, nech sa od bábätka prirodzene oddelí sama. Stalo sa tak po šiestich dňoch. Do tej doby bola uložená v chladnom vrecúšku a posypaná soľou a ružovými lístkami, aby nebol cítiť zápach.

Kvôli nedôvere v modernej medicíne Adele preferuje tiež alternatívnu liečbu ochorení svojich potomkov. Keď majú napríklad infekciu v oku, nastrieka im do neho materské mlieko a keď majú nádchu, lieči ich citrónom.

Rodičia i deti tiež spia všetci pohromade v rovnakej miestnosti. Cieľom rodiny je úplná sebestačnosť. Chceli by žiť niekde v Strednej Amerike, kde by mali veľký pozemok a na ňom si mohli pestovať potraviny a deti by mohli stretávať voľne žijúce zvieratá v prirodzenom prostredí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:46